Κυριακή 19 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Μήνυμα αγώνα και αλληλεγγύης στους μετανάστες

«Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας απευθύνει μήνυμα αγώνα και αλληλεγγύης στους οικονομικούς μετανάστες και μετανάστριες και τους καλεί σε δράση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους». Με αυτά τα λόγια ο Κώστας Ζιώγας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, έδωσε το στίγμα της συζήτησης με θέμα τις θέσεις του ΚΚΕ για τους μετανάστες στο χώρο των Νέων Εργαζομένων. Τη συζήτηση παρακολούθησαν δεκάδες μετανάστες, από Μπαγκλαντές, Πακιστάν, Αλβανία και άλλες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

«Το ΚΚΕ», επισήμανε ο ομιλητής, «αντιμετωπίζει τους μετανάστες ως ένα σημαντικό τμήμα της εργατικής τάξης και προσπαθεί να δυναμώσει η ταξική ενότητα Ελλήνων και αλλοδαπών εργαζομένων. Γιατί μέσα από την ενότητα και την κοινή πάλη θα ενισχυθεί ο αγώνας κατά του ιμπεριαλισμού, κατά των εκμεταλλευτών, κατά του κεφαλαίου και των κομμάτων του». Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου και της ΕΕ, που έχουν μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση που βιώνουν οι μετανάστες.

Σε άλλο σημείο, ο Κώστας Ζιώγας τόνισε: «Η κοινή δράση κατά κλάδο με το μετανάστη δεν πρέπει να περιορίζεται στα εργασιακά, συνδικαλιστικά, όσο και αν αυτά αποτελούν το πιο βασικό πρόβλημα. Η δράση πρέπει να επεκταθεί. Να αφορά την οικογένειά του, στο ζήτημα της παιδείας, της περίθαλψης, του διεθνισμού, τη βοήθεια για τη διαβίωση στη χώρα μας, την αντιμετώπιση του ρατσισμού και των διώξεων και των απελάσεων. Την πάλη για να βελτιωθεί η κατάσταση στις πατρίδες τους».

Από τη συζήτηση για τους μετανάστες
Από τη συζήτηση για τους μετανάστες
Για να επισημάνει: «Δεν υπάρχει σήμερα άλλη δύναμη πέρα από το ΚΚΕ, που μπορεί να εμπνεύσει και να καθοδηγήσει τον αγώνα Ελλήνων και ξένων εργατών σε συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα για μεγάλες, ώριμες και αναγκαίες ανατροπές. Ανατροπές για να απαλλαγούν οριστικά από την ανεργία, την ανασφάλεια, τις κάθε είδους στερήσεις. Να απαλλαγούν από την καπιταλιστική βαρβαρότητα που τσαλαπατάει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους. Να κατακτήσουν μια ζωή με δικαιώματα που θα εγγυώνται οι ίδιοι. Γιατί αυτοί θα κάνουν κουμάντο στην παραγωγή και τη μοιρασιά του πλούτου. Μια ζωή με αξίες και πραγματικές ελευθερίες».

Αμέσως μετά την ομιλία, ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση. Χαρακτηριστική ήταν η παρέμβαση ενός μετανάστη από το Μπαγκλαντές που περιέγραψε την καθημερινή τους οδύσσεια στην Π. Ράλλη για την κάρτα παραμονής, ενώ ένας άλλος από το Πακιστάν αναφέρθηκε στην άθλια κατάσταση στην πατρίδα του, μετά τις τελευταίες πλημμύρες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ