Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
«Οσα βιβλία υπάρχουν είναι δυσνόητα»

Στα ΤΕΕ οι μαθητές αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα. Οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή, εργαστήρια, βιβλίων είναι μια τραγική πραγματικότητα. Τα βιβλία όμως που έχουν φτάσει στα ΤΕΕ, τα περισσότερα είναι δυσνόητα και αρκετά με λάθη!

«Τα προβλήματα ξεκινούν από την υλικοτεχνική υποδομή, εργαστήρια, βιβλία, άθλια κτίρια και φτάνουν ακόμα και σε συνθήκες υγιεινής. Θες να πας στις τουαλέτες και τις βρίσκεις ακολουθώντας με τη μύτη σου τη μυρωδιά», μας λέει ο Νίκος. Σε ό,τι αφορά τα βιβλία, τονίζει ότι ακόμα υπάρχουν ελλείψεις που πρόκειται να καλυφθούν μετά τις γιορτές: «Ελλείψεις υπάρχουν κυρίως στα εργαστηριακά βιβλία, ενώ τα γενικής παιδείας έφτασαν στα μέσα του Οκτώβρη. Στα εργαστηριακά μαθήματα τα βιβλία που διδασκόμαστε είναι αρκετά δυσνόητα. Μας το λένε και οι ίδιοι οι καθηγητές ότι αυτά τα βιβλία έχουν πρότυπο κάποια βιβλία από τα ΤΕΙ ή ΑΕΙ, όπως για παράδειγμα τα βιβλία των αυτοματισμών, των ηλεκτρικών μηχανών, των ηλεκτροτεχνικών εφαρμογών. Είναι τόσο δυσνόητα βιβλία, που ακόμα και οι ίδιοι οι καθηγητές δυσκολεύονται να τα καταλάβουν. Μέσα στα βιβλία υπάρχουν αρκετές λαθεμένες ασκήσεις, που τις βρίσκουμε εμείς όταν πάμε να τις λύσουμε».

Η Κατερίνα με τη σειρά της συμπληρώνει: «Το μεγαλύτερο μέρος των βιβλίων ήρθε στα τέλη του Οκτώβρη. Στον β` κύκλο όμως δεν έχουμε βιβλίο Φυσικής, η ύλη δεν έχει βγει και υπάρχει περίπτωση να μας ζητηθεί να εξεταστούμε σ' αυτό στις πανελλαδικές εξετάσεις. Τώρα στον Β` κύκλο στην ειδικότητα στα λογιστικά δεν έχουν βιβλία, αλλά διαβάζουν μέσα από σημειώσεις. Στη δική μου ειδικότητα, τη νοσηλευτική όλα τα βιβλία είναι παραϊατρικά και έχουν γραφτεί από καθηγητές των ΤΕΙ είτε των Πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα η χειρουργική καρδιολογία, που κάνουμε, είναι ένα βιβλίο που έχουν πάρει κάποια αποσπάσματα και τα έχουν βάλει εκεί συνδέοντάς τα με τέτοιο τρόπο, ώστε σε πολλά σημεία να μη βγαίνει νόημα, δεν υπάρχει συνοχή και να είναι πολύ δύσκολο να τα κατανοήσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ