Σάββατο 16 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΕΒΕ ΠΕΙΡΑΙΑ
Διεκδικούν άμεσες λύσεις

Υπόμνημα του συνδέσμου τους προς τον πρωθυπουργό με τα αιτήματά τους 

«Την άμεση καταβολή των οφειλών του κράτους προς το Ταμείο. Την απόσυρση της απόφασης για το κόψιμο 390 γιατρών από το Ταμείο. Την απόδοση από τον κρατικό προϋπολογισμό στα ασφαλιστικά ταμεία. Να μη διαλυθεί το ΕΣΥ. Δημόσια και δωρεάν υγεία για το λαό», είναι τα αιτήματα που διεκδικεί και απαιτεί ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων ΤΕΒΕ Πειραιά και Νήσων, με υπόμνημά του προς τον πρωθυπουργό Κ. Σημίτη.

Στο υπόμνημα επισημαίνεται η διαμαρτυρία του συνδέσμου «για την επιθετικότητα της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση κατεδάφισης του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. Την ουσιαστική διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) μέσα από 17 περιφερειακά συμβούλια υγείας, με το άθλιο νομοθετικό κατασκεύασμα του υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας, κ. Παπαδόπουλου, όπου τα κρατικά νοσοκομεία μετατρέπονται σε ανώνυμες εταιρίες κερδοσκοπικού χαρακτήρα».

Ο σύνδεσμος σημειώνει ακόμη ότι «καταδικάζουν τους συνταξιούχους μας και τους εργαζόμενους της χώρας στην πιο σκληρή υποβάθμιση σ' όλο το φάσμα των παροχών υγείας. Το χειρότερο είναι οι φοβερές οικονομικές επιβαρύνσεις που θ' ακολουθήσουν με τα πανάκριβα φάρμακα, τη μείωση των κοινωνικών κονδυλίων για την υγεία του λαού μας, που βρίσκονται σήμερα στα πιο ευτελή επίπεδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η θύελλα στην κοινωνική ασφάλιση ολοκληρώνεται με την ουσιαστική πλέον αποχή του κράτους από τη θεσμοθετημένη συμμετοχή του, την επιχορήγηση των ασφαλιστικών μας ταμείων, που έχει παγώσει βασικά επί 4 ολόκληρα χρόνια. Ο ασφαλιστικός μας φορέας, το ΤΕΒΕ, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα καταβολής συντάξεων και παροχών υγείας διότι το κράτος οφείλει 93 δισ. στο ΤΕΒΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ