Κυριακή 19 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Η Ζωή Ιορδανίδου και ο Τούρκος Τοπάκ Εντζίν πρωταθλητές Μεσογείου

Αναταραχές και πανικός σε FIDE και ΕΣΟ

Απονομή από τον ΓΓ της ΕΣ Αιγιαλείας κ. Δούκα στους Παγώνη, Παπανικολάου, Παυλίδη Ορ. και την Οικονόμου Μαρίνα
Απονομή από τον ΓΓ της ΕΣ Αιγιαλείας κ. Δούκα στους Παγώνη, Παπανικολάου, Παυλίδη Ορ. και την Οικονόμου Μαρίνα
Στο 3ο Μεσογειακό Πρωτάθλημα Νέων - Νεανίδων 2010 που διοργάνωσε στα Χανιά ο «Κύδων» και ο τοπικός Δήμος, πρωταθλητές αναδείχθηκαν η 18χρονη Ελληνίδα Ζωή Ιορδανίδου (στις Νεάνιδες) και ο 18χρονος Τούρκος Τοπάκ Εντζίν.

Με τον Εντζίν ισοβάθμισε και ο Ελληνας Τάσος Παυλίδης, με τη νίκη του στον τελευταίο γύρο επί του Μαυροβούνιου Λούκα Ντράσκοβιτς, με χειρότερο όμως, συντελεστή πήρε τη δεύτερη θέση με 7,5 βαθμούς.

Στην τρίτη θέση ο Σεμπάστιαν Φίλιππας με 7 β. και κατόπιν νίκης επί του Μάνου Καζάκου.

Ισόβαθμη όμως με την Ιορδανίδου ήταν και η Κατερίνα Παυλίδου με 6,5β., αλλά με συντελεστή χαμηλό και έτσι κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις Νεάνιδες, ενώ τρίτη ήταν η Σλοβένα Κολάριτς Σπέλα με 5,5β.

* Στα τέλη του Σεπτέμβρη με αρχές Οκτώβρη θα διεξαχθούν οι εκλογές στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού (FIDE) και ο πυρετός της διεκδίκησης της προεδρίας έχει φτάσει το απροχώρητο. Πανικόβλητος ακόμα ο σημερινός πρόεδρος της FIDE Κιρσάν Ιλιουμζίνοβ, ο οποίος είναι και πρόεδρος της Καλμουχίας - πιθανά μέχρι τον Οκτώβρη του 2010... - συνεχίζει να διαδίδει φήμες ότι υποστηρίζεται από την απόλυτη πλειοψηφία των εθνικών σκακιστικών ομοσπονδιών και κατάφερε να πείσει το Κρεμλίνο ότι είναι ο μοναδικός υποψήφιος της Ρωσικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας με τη «βοήθεια» του Ντβορκόβιτς - βοηθό του Ρώσου Προέδρου... - ο οποίος, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, αρνήθηκε να συζητήσει σε συνέδριο και να ψηφιστεί η υποψηφιότητα της ΡΣΟ για το προεδρικό αξίωμα στη FIDE. Θα επανέλθουμε και με δηλώσεις των Κορτσνόι, Κράμνικ, Κάρσλεν, Κασπάροβ, Γκέλφαντ κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ