Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑ
Διεθνείς επιτυχίες

ΤΖΟΥΝΤΟ: Το χάλκινο μετάλλιο, στη κατηγορία των -57 κιλών, κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Τζούντο που γίνεται στο Τόκιο η Ιουλιέτα Μπουκουβάλα που επικράτησε της Ρουμάνας Κορίνα Καπριόριου στον αγώνα για την 3η θέση. Ετσι μαζί με το χρυσό του Ηλιάδη η Ελλάδα κατάφερε να αναρριχηθεί στην τέταρτη θέση της γενικής κατάταξης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

  • ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ: Με τρία μετάλλια - το χρυσό του Λευτέρη Κοσμίδη στο έδαφος, το ασημένιο του Βλάση Μάρα στο μονόζυγο και το χάλκινο του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους - επιστρέφει η ελληνική αποστολή από το Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής της Γάνδης. Ετσι η πρόβα ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος γυμναστικής που θα γίνει τον άλλο μήνα στο Ρότερνταμ, για την ελληνική αποστολή στέφθηκε με επιτυχία.
  • ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ: Με εντυπωσιακό τρόπο έπεσε για την ελληνική αποστολή η αυλαία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος καπηλασίας ανδρών - γυναικών που διεξήχθη στην Πορτογαλία. Οι Γιώργος Τζιάλλας και Γιάννης Χρήστου κατέκτησαν την πρώτη θέση στη δίκωπο άνευ με χρόνο 6.30.34 ενώ την πρωτιά κατέκτησαν στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτζίδου, με επίδοση 6.58.18. Το ασημένιο μετάλλιο ήλθε στην τετράκωπο άνευ των ανδρών, όπου οι Στέργιος Παπαχρήστος - Γιάννης Τσίλης - Νίκος και Απόστολος Γκουντούλας τερμάτισαν στη δεύτερη θέση, ένα δευτερόλεπτο πίσω απ' τους Τσέχους, (5.52.54).
  • ΠΑΛΗ: Την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γιάννης Αρζουμανίδης στα 120 κ. ελευθέρας πάλης - στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που γίνεται στη Μόσχα - κερδίζοντας στα ρεπεσάζ τον Αζέρο Ισάγιεφ. Είχαν προηγηθεί 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες και ήττα στον ημιτελικό από τον Ουζμπέκο Τεϊμάζοφ.
  • ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ: Την παραμονή στην Τσάμπιονσιπ Ντιβίζιον του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πινγκ πονγκ εξασφάλισε η Eθνική ανδρών, μετά τη νίκη της με 3-2 επί της Σερβίας στην Οστράβα. Πλέον, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα διεκδικήσει, σήμερα αντιμετωπίζει την Αγγλία, μία θέση μεταξύ 9-11. Η Εθνική γυναικών με 3 νίκες σε ισάριθμους αγώνες (Ιταλία, Αζερμπαϊτζάν, Σλοβενία) τερμάτισε πρώτη στον Ε' όμιλο της δεύτερης κατηγορίας. Ομως χθες έχασε από την Αγγλία με 3 - 1 και δεν μπορεί να διεκδικήσει τις θέσεις 17-19 που οδηγούν στην πρώτη κατηγορία. Ετσι θα προσπαθήσει για το καλύτερο πλασάρισμα στις θέσεις 21-24. Σήμερα αντιμετωπίζει το Ισραήλ.
  • ΧΑΝΤΜΠΟΛ Η ομάδα του ΑΣΕ Δούκα κατέκτησε... φέτος το περσινό κύπελλο, στον τελικό της διοργάνωσης που έγινε το Σάββατο (λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων που δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή του «φάιναλ φορ» το Μάη). Οι πλέον τροπαιούχοι κέρδισαν τα Βριλήσσια με 26-23. Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα ντέρμπι σε όλη τη διάρκειά του, με τις εναλλαγές στο προβάδισμα να είναι συνεχείς και το ενδιαφέρον να διατηρείται αμείωτο ως το φινάλε.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ