Τρίτη 14 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Συνέχεια των αντιαμερικανικών διαδηλώσεων

Παιδάκι χτυπημένο όπως επίσημα λέγεται από ρουκέτα στην πόλη Τζαλαλαμπάντ
Παιδάκι χτυπημένο όπως επίσημα λέγεται από ρουκέτα στην πόλη Τζαλαλαμπάντ
ΚΑΜΠΟΥΛ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Συνεχίστηκαν το Σαββατοκυρίακο οι αντιαμερικανικές - αντικατοχικές πορείες στο Αφγανιστάν, με αφορμή την έκκληση του Αμερικανού πάστορα από τη Φλώριντα, Τέρι Τζόουνς να καούν αντίτυπα του Κορανίου την 11η Σεπτέμβρη. Παρά το γεγονός ότι μετά από αντιδράσεις τόσο του Αμερικανού Προέδρου Μπάρακ Ομπάμα, όσο και της ηγεσίας των αμερικανο - ΝΑΤοικών κατοχικών δυνάμεων περί ενεργειών που πλήττουν την κατοχική προπαγάνδα και απειλούν τη ζωή των κατοχικών στρατιωτών, ο πάστορας ανέστειλε τα σχέδιά του, δεκάδες χιλιάδες Αφγανοί συνέχισαν να διαδηλώνουν, με αντιαμερικανικά και αντιχριστιανικά συνθήματα, ερχόμενοι αντιμέτωποι με τις φιλοϊμπεριαλιστικές αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας. Η αφγανική αστυνομία άνοιξε πυρ κατά των διαδηλωτών με αποτέλεσμα τουλάχιστον δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και ακόμα πέντε να τραυματιστούν.

Ο γγ του ΝΑΤΟ, Αντερς Φον Ράσμουσεν από την πλευρά του επανέλαβε ότι τα κατοχικά στρατεύματα θα παραμείνουν στο Αφγανιστάν «όσο χρειαστεί», προκειμένου να επιτευχθούν οι ιμπεριαλιστικοί στόχοι.

Την ίδια στιγμή, οι κατοχικές δυνάμεις συνεχίζουν τις αεροπορικές επιδρομές στη χώρα, με αποτέλεσμα την Κυριακή τουλάχιστον 14 άνθρωποι χαρακτηριζόμενοι ως «Ταλιμπάν» να σκοτωθούν στην επαρχία Ουρουζγκάν. Η αφγανική κυβέρνηση από την πλευρά της κατηγόρησε τις κατοχικές δυνάμεις για το θάνατο αμάχων, κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών, τις προηγούμενες μέρες, τη στιγμή που το ΝΑΤΟ υποστηρίζει ότι θύμα ήταν ένα από τα στελέχη των Ταλιμπάν. Σε επίθεση Ταλιμπάν επίσης την Κυριακή στη Ναργκαχάρ, θύματα ήταν εννιά άμαχοι εκ των οποίων τέσσερα παιδιά.

Στο Πακιστάν νέες επιθέσεις αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στοίχισαν τη ζωή σε ακόμα πέντε ανθρώπους φερόμενους ως «ισλαμιστές μαχητές».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ