Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Συνεχίζουν στο εργοτάξιο της «ΜΕΛΚΑ»

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους εργαζόμενοι στο εργοτάξιο της «ΜΕΛΚΑ», στον περιφερειακό δρόμο Βόλου, που είναι απλήρωτοι εδώ και 6 μήνες. Χτες το πρωί, στη Λάρισα, προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη των γραφείων της Ειδικής Υπηρεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ για την επαναδημιουργία της λίμνης Κάρλας (ΕΥΔΕ Κάρλας), που επιβλέπει το έργο, διεκδικώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και άλλων οφειλών, όπως επιδόματα, υπερωρίες κ.ά.

Στα πλαίσια της κινητοποίησης συναντήθηκαν με εκπροσώπους της ΕΥΔΕ οι οποίοι, επιχειρώντας να τους κοροϊδέψουν, όπως κάνει η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα που είναι απλήρωτοι, «δεσμεύτηκαν» ότι τις επόμενες μέρες θα τους καταβληθεί το 80% των δεδουλευμένων ενός μήνα!

Αυτή η «δέσμευση», βεβαίως, εξόργισε ακόμα περισσότερο τους εργαζόμενους που απαιτούν άμεσα να τους δοθούν όλα τα χρήματά τους, καθώς αντιμετωπίζουν, πλέον, πρόβλημα επιβίωσης οι οικογένειές τους. Διεμήνυσαν, δε, ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους.

Στο πλευρό των εργαζομένων, στη χτεσινή κινητοποίηση παραβρέθηκε ο Θ. Βάιος, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Οικοδόμων.

Να σημειωθεί ότι την περασμένη Τρίτη και προχτές Τετάρτη, οι εργαζόμενοι της «ΜΕΛΚΑ», είχαν κατασκηνώσει στη Νομαρχία Μαγνησίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ