Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΣΕ - ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ
Συνέχισαν και χτες τις κινητοποιήσεις

Το ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να κλείσουν τ' αυτιά τους σε όσους στηρίζουν «διά της πλαγίας» την κυβερνητική πολιτική

Για δεύτερη μέρα χτες οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό Σιδηρόδρομο συνέχισαν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, αυτή τη φορά με νέα 5ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Μεταφορών. Δυναμική ήταν ξανά η παρουσία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, αναδεικνύοντας την ανάγκη της μαζικής συλλογικής πάλης, για ένα σιδηρόδρομο λαϊκή περιουσία αποκλειστικά στην υπηρεσία του λαού. «Οχι στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και τις απολύσεις, όχι στην αύξηση των εισιτηρίων» ήταν το μήνυμα στο πανό των ταξικών δυνάμεων.

Συνδικαλιστικοί αντιπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με τον γ.γ. του υπουργείου Χ. Τσιόκα, ο οποίος ουσιαστικά επανέλαβε τα όσα είχε πει την προηγούμενη ημέρα ο υπουργός Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου, ότι δηλαδή το σχέδιο «αναδιάρθρωσης» του ΟΣΕ αποτελεί βασική κυβερνητική επιλογή, η οποία θα υλοποιηθεί.

Την ανάγκη παλλαϊκού μετωπικού αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής των κομμάτων του ευρωμονόδρομου κόντρα στο σύγχρονο ραγιαδισμό και την υποταγή, επισήμανε ο Π. Παναγούλιας, αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών και στέλεχος του ΠΑΜΕ, απευθυνόμενος τους συγκεντρωμένους. Οταν η κυβέρνηση παρουσιάζει την αντιλαϊκή πολιτική ως σωτηρία της πατρίδας, συμπλήρωσε, έρχεται να περισώσει το κεφάλαιο και τα κέρδη του. Γνήσιος πατριωτισμός είναι η σύγκρουση με αυτή την πολιτική, επισήμανε και κάλεσε τους εργαζόμενους να κλείσουν τ' αυτιά τους σε όλους εκείνους που «διά της πλαγίας» προσπαθούν να περάσουν την κυβερνητική πολιτική, τη στιγμή που υψώνουν φωνές δήθεν εναντίωσης σ' αυτήν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ