Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«MIRAMARE» - ΡΟΔΟΣ
Νέα προσπάθεια να χτυπηθεί το ταξικό κίνημα

...και να ανακοπεί η αγωνιστική συσπείρωση και οργάνωση των εργαζομένων

Κλιμακώνει την προσπάθεια εκφοβισμού των εργαζομένων και περιορισμού της δράσης των ταξικών δυνάμεων, με σκοπό να βάλει εμπόδια στη συσπείρωση των εργαζομένων, η διαχειρίστρια εταιρεία του ξενοδοχείου «MIRAMARE» «Αquis Ξενοδοχειακή, Τουριστική και Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία». Ετσι, λίγες μέρες μετά την άμεση και δυναμική απάντηση που έδωσαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με κινητοποίηση στο ξενοδοχείο, ενάντια στην κλήση σε απολογία που δέχτηκε ο εργαζόμενος και συνδικαλιστής Μιχάλης Τσουρούτης για συνδικαλιστική του παρέμβαση, η διαχειρίστρια εταιρεία απέστειλε εξώδικο στον Κώστα Γιαννόπουλο, στέλεχος του ΠΑΜΕ, μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου.

Με το εξώδικο η εργοδοσία εκθειάζει το πόσο καλή εργοδότρια είναι, αποφεύγοντας όμως να αναφερθεί στο περιστατικό για το οποίο έγινε η παρέμβαση του ΠΑΜΕ. Μάλιστα, για το συγκεκριμένο ξενοδοχείο και το πόσο καλή εργοδότρια είναι η εταιρεία, επικαλείται ενισχυτικά το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού, στο οποίο πλειοψηφία έχει η ΠΑΣΚΕ, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «επειδή όπως διαπίστωσε και ο τοπικός επίσημος συνδικαλιστικός φορέας των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Ρόδου η συμπεριφορά μας μέχρι σήμερα δεν ήταν τέτοια σε καμία περίπτωση που να δικαιολογεί την συγκεκριμένη αντίδραση».

Σε μια προσπάθεια μάλιστα να αλλοιώσει το χαρακτήρα της παρέμβασης, η εργοδοσία επιτίθεται συγκεκριμένα στο στέλεχος του ΠΑΜΕ τον οποίο και χαρακτηρίζει προσωπικό υποκινητή της κινητοποίησης. Τέλος, απειλεί ότι «σε περίπτωση που επαναληφθεί τέτοια παράνομη ενέργεια εναντίον μας, θα αναγκαστούμε να προασπίσουμε τα συμφέροντά μας με κάθε νόμιμο τρόπο».

Πάντως φαίνεται ότι η εργοδοσία έχει θορυβηθεί από την αποδοχή που έχει το ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου και με δεδομένο, όπως η ίδια έχει ανακοινώσει, ότι το ξενοδοχείο θα κλείσει φέτος νωρίτερα για ανακαίνιση (7 Οκτώβρη), με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί ανησυχία στους εργαζόμενους για το εργασιακό τους μέλλον, θέλει να προλάβει την όποια αγωνιστική αντίδραση και διεκδίκηση των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ