Παρασκευή 10 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ «ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ»
«Ξηλώνει» τις μηχανές και αφήνει απλήρωτους τους εργάτες

Στο πλευρό των εργατών βρέθηκε χτες ο Γ. Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης

Ο Γ. Μαρίνος συζητά με τους εργαζόμενους της βιομηχανίας πλαστικών
Ο Γ. Μαρίνος συζητά με τους εργαζόμενους της βιομηχανίας πλαστικών
Στη βιομηχανία πλαστικών «Χριστόπουλος», στο Νομό Βοιωτίας, περιόδευσε χτες ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής και υποψήφιος περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εργοδοτική ασυδοσία και το τελευταίο διάστημα είναι σε επίσχεση εργασίας και ταυτόχρονα περιφρουρούν το εργοστάσιο.

Στο εργοστάσιο δουλεύουν 35 εργαζόμενοι, οι οποίοι είναι απλήρωτοι από έναν μέχρι και ...έξι μήνες συνολικά. Στη διάρκεια της καλοκαιρινής τους άδειας, η εργοδοσία ξεκίνησε να «ξηλώνει» τα μηχανήματα της εταιρείας και συνέχισε μέχρι και πριν λίγες μέρες αυτή τη διαδικασία. Μάλιστα, με την επιστροφή τους - και προκειμένου να συνεχίσει ανενόχλητη το «έργο» της - ενημέρωσε τους εργαζόμενους, όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν στον «Ρ», πως δεν έχει πρώτη ύλη και τους έδωσε αναγκαστική άδεια μετ' αποδοχών. Οταν οι εργαζόμενοι αντιλήφθηκαν τα σχέδια της εργοδοσίας, προχώρησαν σε κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, ενώ τις τελευταίες δέκα μέρες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας και έχουν προχωρήσει και στην περιφρούρηση του εργοστασίου.

Ο Γιώργος Μαρίνος, μιλώντας με τους εργαζόμενους, αφού σημείωσε τη συμπαράσταση προς τους εργαζόμενους, στη συνέχεια τους κάλεσε να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. «Δεν πιάνεται φίλος ο εργοδότης, δεν πιάνεται φίλος το κεφάλαιο», τόνισε. «Γιατί ό,τι δυσκολίες και να έχουν αυτοί, έχουν ένα στόχο: Να βρούνε το έδαφος για να αναπτυχθεί η κερδοφορία τους. Αυτό κάνουνε και εδώ».

«Σε αυτές τις συνθήκες - επισήμανε - το κριτήριο των εργατών πρέπει να γίνει ξυράφι, να οξυνθεί και πρέπει να πείτε ότι πρέπει να τους τιμωρήσετε, να τους αλλάξετε τα φώτα και να βρείτε τις δυνάμεις που θα σας στηρίξουν για να παλέψετε για τα δικαιώματά σας. Και αυτό έχει σχέση με την καθημερινή πάλη, με τις τοπικές εκλογές». Και συνέχισε: «Να πληρωθείτε, πρώτα απ' όλα, αλλά και οι άνεργοι να στηριχθούν. Και εσείς πηγαίνοντας στις τοπικές εκλογές, όταν θα έρθουν να σας χτυπήσουν στην πλάτη, πάρτε μέτρα αυστηρά και πέστε: Τέλειωσαν οι παρτίδες μας, τέλειωσαν οι σχέσεις μας. Γιατί αυτές οι παρτίδες και αυτές οι σχέσεις λειτούργησαν όλα αυτά τα χρόνια και με το ΠΑΣΟΚ και με τη ΝΔ σε βάρος των εργατικών λαϊκών οικογενειών». Για να καταλήξει: «Να βρεθούμε κοντά, μαζί με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" στις εκλογές και με το ΚΚΕ, ακόμη και αν δε συμφωνείτε σε όλα μαζί του, για να δυναμώσουμε το μέτωπο αντίστασης ενάντια στη σφοδρή επίθεση».

Αργότερα, ο Γ. Μαρίνος έκανε περιοδεία και είχε σύσκεψη με εργαζόμενους στο Δήμο Λιβαδειάς. Περιοδεία ακολούθησε και στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Λιβαδειάς, όπου έγινε σύσκεψη με εργατοτεχνίτες.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ