Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Το ξεπούλημα είναι συνειδητή επιλογή ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνεται για τα σχέδια της κυβέρνησης για τον ΟΣΕ:

«Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για τον ΟΣΕ είναι ιδιωτικοποίηση - συρρίκνωση - ξεπούλημα της περιουσίας του, για να προωθήσει την "απελευθέρωση" των σιδηροδρομικών μεταφορών σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της ΕΕ. Οι συνέπειες θα είναι μεγάλες και για τα εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα των εργαζομένων στον ΟΣΕ και συνολικά για τα λαϊκά στρώματα, αφού θα σημάνει νέες καταργήσεις και περιορισμούς δρομολογίων, και δραστικές αυξήσεις των εισιτηρίων.

Ηταν συνειδητή επιλογή των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ο μαρασμός και η απαξίωση των σιδηροδρόμων της χώρας μας, με τη δημιουργία ελλειμμάτων, ώστε να δικαιολογείται η παρουσίαση ως μόνης λύσης της εφαρμογής της στρατηγικής τους επιδίωξης για παραχώρηση και αυτού του κρίσιμου τομέα των μεταφορών στο μεγάλο κεφάλαιο.

Οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι της πόλης και της υπαίθρου έχουν κάθε συμφέρον να εναντιωθούν στην ολοκλήρωση αυτού του εγκλήματος. Χρειάζεται να διεκδικήσουν σύγχρονο αποκλειστικά δημόσιο σιδηρόδρομο με δίκτυο που να καλύπτει όλη τη χώρα εξασφαλίζοντας ασφαλή και φθηνή μετακίνηση για τους επιβάτες και τα προϊόντα, στο πλαίσιο ενός ενιαίου φορέα συγκοινωνιών και μεταφορών. Αυτό σημαίνει απόρριψη της πολιτικής απελευθέρωσης της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ