Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Νέος χώρος φιλοξενεί το Φεστιβάλ στην Αθήνα

Εχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες στησίματος της πολιτείας του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον, ένα χώρο που θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της Αθήνας. Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ δουλεύουν οργανωμένα και σχεδιασμένα, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα σε μια βδομάδα από σήμερα που ανοίγουν τα φώτα του Φεστιβάλ.

Το τριήμερο κορύφωσης του 36ου Φεστιβάλ στην Αθήνα είναι στις 16, 17 και 18 Σεπτέμβρη.

Η μεταφορά των υλικών, το στήσιμο και η λειτουργία όλων των εγκαταστάσεων στο χώρο γίνεται αποκλειστικά από την εθελοντική, οργανωμένη δουλειά των μελών και φίλων της ΚΝΕ κι αυτό είναι ένα από τα πολλά στοιχεία, που καθιστούν το Φεστιβάλ μοναδικό νεανικό θεσμό που μετουσιώνει σε μια μεγάλη γιορτή όλες τις αξίες της Κομμουνιστικής Νεολαίας.

Στο νέο χώρο του Φεστιβάλ φέτος, θα υπάρχουν δύο σκηνές συναυλιών (η κεντρική και η λαϊκή) καθώς και δύο θεατρικές σκηνές, που εκτός από θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, θα φιλοξενήσουν και συζητήσεις και συναυλίες. Ακόμα, θα υπάρχει ο χώρος του κινηματογράφου όπου θα γίνουν πέντε προβολές κινηματογραφικών ταινιών. Ξεχωριστή θέση θα έχει ο παιδότοπος, που φέτος για πρώτη φορά θα λειτουργήσει και τις πρωινές ώρες (το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη) με πρόγραμμα ειδικά επιμελημένο για τους «μικρούς φίλους» της ΚΝΕ.

Επίσης, όπως κάθε χρόνο περίπτερα και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι θα υπάρχουν για: Την Παιδεία, την πάλη κατά των ναρκωτικά, τις νέες γυναίκες, τους νέους εργαζόμενους, τους μετανάστες, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, το διεθνές αντιιμπεριαλιστικό κίνημα, τις αντιστασιακές οργανώσεις, τον «Οδηγητή», τον «Ριζοσπάστη», τον «902», την «ΚΟΜΕΠ» και ένα μεγάλο βιβλιοπωλείο.

Πρόσβαση στο χώρο του Φεστιβάλ


Εξω από το διαμορφωμένο χώρο του Φεστιβάλ και όχι μακριά από τις τρεις εισόδους του, υπάρχουν χώροι ελεύθερης στάθμευσης. Θα υπάρχουν δυο είσοδοι για το Φεστιβάλ από την πλευρά της Λεωφόρου Δημοκρατίας και μια είσοδος από την πλευρά της Λεωφόρου Χασιάς (Φυλής).

Οδικώς, μπορεί να φτάσει κανείς στο πάρκο «Τρίτση» ακολουθώντας διαδρομή από την Αττική οδό με έξοδο στον Κόμβο 7 προκειμένου για τις εισόδους στη Λεωφόρος Δημοκρατίας και στον Κόμβο 6, προκειμένου για την είσοδο στη Λεωφόρος Χασιάς (Φυλής). Επίσης, εύκολη είναι η πρόσβαση από την Εθνική Οδό με έξοδο για Ιλιον («Τρεις Γέφυρες») ή για Αγ. Αναργύρους.

Για όσους εξυπηρετούνται με τα μέσα μαζικής μεταφοράς με τα λεωφορεία Α10, Β10 (Πλ. Βάθης - Αχαρναί), 714 (Πλ. Βάθης - Πάρνηθα) και 735 (Κ. Πατήσια - Ζεφύρι - Αχαρναί) και αν κάποιος προτιμήσει αυτά θα κατέβει στη στάση «1η Πολυκατοικιών».

Επίσης, τα λεωφορεία Α12 (Μάρνη - Φυλή), Β12 (Μάρνη - Ανω Λιόσια) και 713 (Μάρνη - Ζοφριά) και αν κάποιος πάρει αυτά θα κατέβει στη στάση «8η Αναπήρων».

Κάποιες περιοχές εξυπηρετούνται και από τα λεωφορεία 420 (Πειραιάς - Αγ. Ανάργυροι), 421 (Αγ. Παρασκευή - Αγ. Ανάργυροι) και 892 (Αγ. Βαρβάρα - Χαϊδάρι - Αγ. Ανάργυροι) και όποιος τα επιλέξει θα κετέβει στη στάση «Τέρμα».

Τέλος, οι περιοχές που εξυπηρετούνται από τον προαστιακό σιδηρόδρομο θα επιλέξουν τη στάση Αγ. Αναργύρων και από εκεί τα λεωφορεία Α10, Β10, 714, 735, Α12, Β12, 713 (με τις προαναφερόμενες στάσεις).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ