Πέμπτη 9 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Ανοίγει τις πύλες του σήμερα στη Θεσσαλονίκη
  • Στο πρώην στρατόπεδο «Παύλου Μελά» φιλοξενούνται οι εκδηλώσεις που ξεκινούν στις 8 μ.μ.
  • Το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη θα μιλήσει ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Τα πάντα μπήκαν στη θέση τους από χτες και σήμερα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες του το Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη

MotionTeam

Τα πάντα μπήκαν στη θέση τους από χτες και σήμερα είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες του το Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη
Σήμερα το μεγάλο ραντεβού της νεολαίας της Θεσσαλονίκης με την Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας. Στις 8 το βράδυ, ανοίγει τις πύλες του το πρώην Στρατόπεδο «Παύλου Μελά», για να υποδεχτεί τους χιλιάδες νέους και εργαζόμενους κάθε ηλικίας, από τις εργατοσυνοικίες της Θεσσαλονίκης, αλλά και από όλο το νομό, που θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή».

Οι εκδηλώσεις του θα κορυφωθούν το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη με την κεντρική πολιτική ομιλία από τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Προηγούμενα θα χαιρετίσει ο Θοδωρής Χιόνης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Οι τελευταίες «πινελιές» στο χώρο μπήκαν χτες, οπότε ολοκληρώθηκαν οι κατασκευαστικές εργασίες και το «ντύσιμο» των περιπτέρων. Στους γύρω δρόμους κυματίζουν οι κόκκινες σημαίες, σηματοδοτώντας το χώρο που θα εξελίσσεται για τρεις ημέρες η μεγάλη αγωνιστική γιορτή της νεολαίας. Σήμερα, απέμεινε να γίνουν οι τελικοί έλεγχοι στα ηχητικά, στους χώρους που θα φιλοξενήσουν τις συναυλίες, τα καλλιτεχνικά αφιερώματα και τις συζητήσεις και φυσικά η τροφοδοσία στις ταβέρνες.

Ως κεντρικά περίπτερα του Φεστιβάλ αναδεικνύονται το περίπτερο που αφορά την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, το Περίπτερο των Μαθητών και το Περίπτερο της Εργασίας.


MotionTeam

Σήμερα πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, ξεχωρίζει η συζήτηση που θα γίνει στη σκηνή του Πολιτισμού με θέμα «Τα ναρκωτικά φαινόμενο κοινωνικό και οι αστικές προσπάθειες διαχείρισης του προβλήματος». Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών αναμένεται να βρεθεί και η συζήτηση που προγραμματίζεται να γίνει αύριο Παρασκευή με θέμα «Οι εξελίξεις στη διεθνή και ελληνική οικονομία. Αλήθειες και ψέματα για την κρίση», με εισηγητές τους: Ελένη Μπέλλου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και Σωτήρη Ζαριανόπουλο, Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο συναυλιακό μέρος συμμετέχουν οι: Παντελής Θαλασσινός, Γιώτα Νέγκα, Κίτρινα Ποδήλατα, Μπάμπης Στόκας, Δημήτρης Σταρόβας, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος, Λάκης Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, C-Real, Βαγγέλης Κορακάκης, Χειμερινοί Κολυμβητές, Μπλε και πολλοί άλλοι. Θα πραγματοποιηθούν επίσης αφιερώματα στον Μάνο Λοΐζο, στον Νίκο Ξυλούρη, στον Νίκο Καββαδία και τον Βασίλη Τσιτσάνη.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ