Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
36ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
ΠΑΤΡΑ
Με το ΚΚΕ, εκεί είναι η ελπίδα

Με την προσέλευση χιλιάδων νεολαίων και εργαζομένων ολοκληρώθηκαν το Σάββατο οι φεστιβαλικές εκδηλώσεις στην Πάτρα

Χιλιάδες νεολαίοι και εργαζόμενοι με τις οικογένειές τους επισκέφτηκαν το Σάββατο το βράδυ το Κάστρο της Πάτρας και παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», ήρθαν σε επαφή με την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ. Με συνθήματα όπως «Εμπρός λαέ, γύρισε σελίδα. Με το ΚΚΕ η μόνη σου ελπίδα» και κρατώντας κόκκινες σημαίες, οι νεολαίοι μπήκαν στο χώρο της συγκέντρωσης, όπου μίλησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα (στο επόμενο δισέλιδο παραθέτουμε εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία).

Ο όμορφος χώρος του κάστρου είχε διαμορφωθεί από τα μέλη και τους φίλους της ΚΝΕ υπηρετώντας ακριβώς αυτό το στόχο, αποτυπώνοντας το πολιτικό και πολιτιστικό περιεχόμενο του Φεστιβάλ: Περίπτερο για το σοσιαλισμό, τη «μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα», χώρος νέων εργαζομένων, πολιτισμού - νεολαίας, σκηνή χορού - κινηματογράφου, περίπτερο αθλητισμού με τουρνουά σκάκι και πινγκ - πονγκ, περίπτερο του «Ριζοσπάστη», όπου προβάλλονταν τα εξώφυλλα της εφημερίδας με τις πιο κορυφαίες αγωνιστικές στιγμές της περασμένης χρονιάς.

Μεγάλη ήταν η απήχηση του βιβλιοπωλείου της «Σύγχρονης Εποχής», όπου άνθρωποι κάθε ηλικίας - και κυρίως νέοι - αγόρασαν φιλοσοφικά, λογοτεχνικά και ιστορικά βιβλία.

Στην κεντρική σκηνή, νέοι και μεγαλύτεροι άνθρωποι σιγοτραγούδησαν με τον Λάκη Χαλκιά τραγούδια εμπνευσμένα από τους λαϊκούς αγώνες, από την καθημερινή ζωή του λαού μας. Γλέντησαν μέχρι αργά το βράδυ με τους αυθεντικούς ρεμπέτικους - λαϊκούς ήχους του Βαγγέλη Κορακάκη. Στη νεανική σκηνή με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν το αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία και τις συναυλίες από μαθητικά και φοιτητικά συγκροτήματα και από τους Μagic de Spell.


Οπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Γιώργος Ελταχήρ, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, η επιτυχία του φεστιβάλ, η προσέλευση χιλιάδων νέων και εργαζομένων αποδεικνύει τους ισχυρούς αγωνιστικούς δεσμούς της ΚΝΕ με τη νεολαία της πόλης και ταυτόχρονα αποτελεί δυναμική απάντηση στις προσπάθειες υπονόμευσης του Φεστιβάλ. Αναδεικνύοντας το κεντρικό περιεχόμενο των εκδηλώσεων, υπογράμμισε πως το μέλλον της νεολαίας, της εργατικής τάξης που παράγει όλο τον πλούτο, δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση. Η λύση βρίσκεται στην πάλη για την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ξεκινά αύριο Πέμπτη η μεγάλη γιορτή της νεολαίας(2014-09-17 00:00:00.0)
Ετοιμάζεται η πολιτεία του Φεστιβάλ στη Θεσσαλονίκη(2013-08-25 00:00:00.0)
Να πλημμυρίσει το «πάρκο Τρίτση»!(2011-09-15 00:00:00.0)
Να συναντηθούμε στο δρόμο της ανατροπής(2010-08-21 00:00:00.0)
Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις(2009-09-06 00:00:00.0)
Η εργατική τάξη έχει το δικό της δρόμο(2009-08-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ