Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επιχείρηση αποπροσανατολισμού από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Δήλωση του Θεοδόση Κωνσταντινίδη με αφορμή την ανακοίνωση των υποψηφίων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για περιφέρεια και δήμο

Πλήρως στοιχισμένοι με την πολιτική του μνημονίου, που μέσω του «Καλλικράτη» βρίσκει την εφαρμογή του και στην τοπική διοίκηση, είναι οι υποψήφιοι που διεκδικούν να ηγηθούν και στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας και στο Δήμο Θεσσαλονίκης και που εμφανίζονται ως δήθεν «ανεξάρτητοι» και «αυτοδιοικητικοί». Στόχος τους είναι να αποπροσανατολίσουν το λαό και να τον παγιδεύσουν σε αυτήν τη λογική.

Μέχρι πρότινος ήταν γνωστό ότι η ΝΔ υποστήριζε για το Δήμο Θεσσαλονίκης τον Κ. Γκιουλέκα, βουλευτή της και πρώην υπουργό και για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τον επί χρόνια νομάρχη Θεσσαλονίκης Π. Ψωμιάδη, ο οποίος έχασε τελικά την υποστήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. Προχτές, το ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε και αυτό τους υποψήφιους που θα στηρίξει. Για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τον υφυπουργό Οικονομίας Μάρκο Μπόλαρη και για το Δήμο Θεσσαλονίκης τον Γιάννη Μπουτάρη.

Ολοι τους δοκιμασμένα στελέχη στην εφαρμογή και τη στήριξη της αντιλαϊκής πολιτικής. Μαζί τους και ο Γ. Μπουτάρης, που εξακολουθεί να εμφανίζεται ως «ανεξάρτητος». Θυμίζουμε ότι διατέλεσε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ενώ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές προσδοκούσε τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και έκανε προσπάθειες σε αυτή την κατεύθυνση. Ακόμη πιο εντατικά διεκδίκησε τη στήριξη τώρα. Στη διάρκεια της θητείας του ως δημοτικού συμβούλου της «πρωτοβουλίας» απέδειξε τη συμφωνία του με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντας την πολιτική της ανταποδοτικότητας, των ΣΔΙΤ, χαρακτηρίζει «επανάσταση» τον «Καλλικράτη» και υπερασπίζεται την πολιτική του μνημονίου.

Μετά την απόφαση του ΠΑΣΟΚ δεν είναι απίθανο τελικά να στρατευθούν μαζί τους και οι άλλοι επιχειρηματίες (Ν. Ευθυμιάδης, Τ. Τζήκας), που ανακοίνωσαν ήδη την υποψηφιότητά τους για το Δήμο Θεσσαλονίκης. Σημειώνουμε ότι την υποψηφιότητα του Γ. Μπουτάρη στηρίζει και η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φ. Κουβέλη.

Ο Θεοδόσης Κωνσταντινίδης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σχολιάζοντας τις υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν για την Περιφέρεια και το Δήμο Θεσσαλονίκης, είπε:

«Ολες αυτές οι διαβουλεύσεις, οι συζητήσεις, οι παρεμβάσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, στις περιφέρειες και σε πάρα πολλούς δήμους, επιτέλους κατέληξαν. Εχει πλέον αποκαλυφθεί όλος αυτός ο μύθος περί ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών υποψηφίων. Οι υποψηφιότητες που ανακοινώθηκαν, επιβεβαιώνουν αυτό που τονίσαμε και τις προηγούμενες μέρες. Οτι οι κόντρες και οι αντιπαραθέσεις για τα πρόσωπα δεν εκφράζουν διαφορές στην πολιτική. Γιατί τέτοιες διαφορές πολιτικής, ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχουν.

Το ζητούμενο για τους υποψηφίους των άλλων συνδυασμών δεν είναι ο βαθμός συγγένειας μεταξύ τους, δεν είναι αν είναι στελέχη πρώτης γραμμής, υπουργοί, υφυπουργοί, αλλά ποια πολιτική υπηρετούν και ποια θα εκπροσωπήσουν και θα υπηρετήσουν και μέσω της υποψηφιότητάς τους.

Τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα ελάχιστα τους απασχολεί εάν "ταπεινώθηκε" ο ένας υποψήφιος ή αν "τσαλακώθηκε" ο άλλος. Οι τελικές επιλογές των υποψηφίων τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και της ΝΔ γίνανε με κριτήρια πολιτικά και έχουν να κάνουν με τη δυνατότητα, αλλά και τη διάθεση που εκφράζουν αυτοί οι υποψήφιοι, οι εκλεκτοί τους, να εφαρμόσουν την πολιτική των κομμάτων τους.

Εκείνο που έχει σημασία για τους εργαζόμενους, εκείνο που έχει σημασία για τα λαϊκά στρώματα είναι να καταδικάσουν και με την ψήφο τους και να τσαλακώσουν κυριολεκτικά τόσο τη ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ. Εχει σημασία να ηττηθούν οι υποψήφιοι που στηρίζουν αυτά τα κόμματα και να ενισχυθούν οι συνδυασμοί της "Λαϊκής Συσπείρωσης" παντού, στους δήμους και στις περιφέρειες».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ