Τρίτη 7 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΕΚΛΟΓΕΣ 7 ΝΟΕΜΒΡΗ 2010
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΣΤΟ ΙΚΑ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
«Ο λαός μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια»

Ο Νίκος Σοφιανός μιλά με συνταξιούχους
Ο Νίκος Σοφιανός μιλά με συνταξιούχους
Στο υποκατάστημα του ΙΚΑ στο Νέο Κόσμο περιόδευσε χτες το πρωί ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Το ΙΚΑ Νέου Κόσμου εξυπηρετεί ουσιαστικά εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους πυκνοκατοικημένων περιοχών (Νέος Κόσμος, Κουκάκι και ένα κομμάτι της Νέας Σμύρνης). Ωστόσο, από την περιοδεία του Ν. Σοφιανού στις διοικητικές και άλλες υπηρεσίες του υποκαταστήματος, τις συζητήσεις με τη διευθύντρια και τους εργαζομένους, τους ασφαλισμένους, φάνηκε ότι παρά τις φιλότιμες, άοκνες προσπάθειες του προσωπικού, οι παρεχόμενες υπηρεσίες και πάλι υπολείπονται των αναγκών, εφόσον και ο αριθμός των υπαλλήλων υπολείπεται του απαιτούμενου.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι λειτουργούν με οργανόγραμμα του 1985. Από το δε έτσι και αλλιώς λίγο προσωπικό πολλοί σπεύδουν να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα φοβούμενοι τα χειρότερα που φέρνει η κυβέρνηση. «Μόνο το φιλότιμο δε φτάνει, χρειάζονται και προσλήψεις. Οι συνάδελφοι δεν αντέχουν άλλο. Οσοι έχουν συμπληρώσει τα απαιτούμενα χρόνια αποχωρούν γιατί όποιος παραμείνει στην υπηρεσία στο μέλλον θα λαμβάνει λιγότερα. Εχουν μείνει άδεια τα γραφεία και οι ασφαλισμένοι στα γκισέ παραπονιούνται» ήταν μερικές από τις φράσεις που ακούστηκαν. Παράλληλα, υπάλληλος του υποκαταστήματος με 32 χρόνια προϋπηρεσία, μάς έδειχνε το εκκαθαριστικό πληρωμής του 15ήμερου της: Μετά από αποπληρωμές δανείων που έλαβε για να καλύψει βασικές ανάγκες της, τής έμεναν να λαμβάνει όλα κι όλα 391 ευρώ!

Κι όμως στοχοποιούν τον δημόσιο υπάλληλο, τάχα ως προνομιούχο, προκειμένου να τον ξεζουμίσουν και ταυτόχρονα να διευρύνουν την εκμετάλλευση στον ιδιωτικό τομέα, απάντησε ο Ν. Σοφιανός. Τόνισε ότι μπροστά στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με μείωση κατά τουλάχιστον 30% του εισοδήματος των εργαζομένων, αντιλαϊκές ανατροπές στο Ασφαλιστικό, άγρια φορολογία για τα πλατιά λαϊκά στρώματα και μπροστά στα χειρότερα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την επομένη των εκλογών, δεν χωρά άλλη αναβολή. Οτι οι εργαζόμενοι πρέπει και να αγωνιστούν ενάντια στα μέτρα, αλλά και να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα της ψήφου.

Σε δηλώσεις του σχετικά με τους υποψήφιους ΠΑΣΟΚ/ΝΔ/ΛΑ.Ο.Σ. τόνισε: «Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τον υποψήφιο της κυβέρνησης για το Δήμο της Αθήνας. Στην Αθήνα ο δήμαρχος που στηρίζει το Μνημόνιο και στηρίζεται σε κόμμα που ψηφίζει το Μνημόνιο απέναντι στον κυβερνητικό υποψήφιο. Το παιχνίδι δεν είναι στημένο. Υπάρχει δυνατότητα ο λαός να τους χαλάσει τα σχέδια. Υπάρχει δυνατότητα με τον αγώνα και με την ψήφο στη "Λαϊκή Συσπείρωση" στην Αθήνα και στην Περιφέρεια της Αττικής να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, να δημιουργήσουμε όρους μιας άλλης ανάτασης, λαϊκής».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ