Παρασκευή 3 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Φουντώνει η φαγωμάρα για τις καρέκλες

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπου αναμενόταν να καταληχθούν οι υποψηφιότητες στην Περιφέρεια Αττικής

Για το Σάββατο αναβλήθηκε τελικά η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια προσπάθεια να ροκανιστεί ο χρόνος και να αποφευχθεί προσωρινά το ρήγμα ανάμεσα στον ΣΥΝ και σε συνιστώσες, με αφορμή τους προτεινόμενους υποψηφίους για την Περιφέρεια Αττικής.

Χαρακτηριστικό της επίπλαστης «ενότητας» που ευαγγελίζεται ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι το γεγονός ότι από προχτές το βράδυ εξελίσσεται κι απ' τις δύο πλευρές ένα όργιο διασποράς φημών και πληροφοριών, με τους μεν να διαψεύδουν τους δε.

Ο ΣΥΝ ισχυρίζεται ότι η πρότασή του για υποψηφιότητα του Μ. Γλέζου - με υποψήφιους αντιπεριφερειάρχες τον Αλ. Μητρόπουλο, τον Αλ. Αλαβάνο, ακόμα και τον Αλ. Τσίπρα - διασφαλίζει την ενότητα του σχήματος και έχει γίνει δεκτή απ' τον Μ. Γλέζο. Οπως διαρρέουν, η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ αναβλήθηκε προκειμένου ο Γλέζος να επιστρέψει από την Πάρο, ενώ απορρίπτεται κάθε σκέψη για υποψηφιότητα του Αλ. Αλαβάνου σαν επικεφαλής στην περιφέρεια.

Στον αντίποδα, στελέχη συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, που στηρίζουν την υποψηφιότητα Αλαβάνου, ισχυρίζονται ότι ο Μ. Γλέζος όχι μόνο δεν έχει αποδεχτεί την πρόταση, αλλά έχει εκφράσει τη στήριξή του στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΝ, την υποψηφιότητα του οποίου θεωρούν βέβαιη και τοποθετούν τη γνωστοποίησή της στα μέσα της επόμενης βδομάδας. Μάλιστα, λένε ότι ο Μ. Γλέζος επιθυμεί να είναι υποψήφιος στην Πάρο, όπου ήδη διοργανώνει συγκεντρώσεις και ομιλίες.

Κατ' άλλους, η ηγεσία του ΣΥΝ ζήτησε αναβολή της συνεδρίασης της Γραμματείας, επειδή αναμένει να εκδηλωθεί κύμα αποχωρήσεων στελεχών του ΠΑΣΟΚ (!) στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου που ξεκινά σήμερα, κατά το παράδειγμα του Ν. Μαριά. Στην περίπτωση αυτή, ισχυρίζονται ότι ο ΣΥΝ με άλλον «αέρα» θα υπερασπιστεί στη Γραμματεία του σχήματος την πρότασή του για υποψήφιο περιφερειάρχη προερχόμενο απ' το ΠΑΣΟΚ, κατά προτίμηση τον Αλ. Μητρόπουλο.

Ανάλογοι όμως είναι οι εσωκομματικοί διαγκωνισμοί και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας. Μετά τη Στερεά - Εύβοια, την Πελοπόννησο και τη Μακεδονία όπου εκδηλώθηκαν αλληλομαχαιρώματα, σειρά πήρε η Κρήτη, όπου μέλη του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν «προσωπικές φιλοδοξίες και ηγεμονισμούς».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ