Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗ ΔΕΘ
Σε συστράτευση με εργάτες κι αγρότες καλεί η ΠΑΣΕΒΕ

Η κεντρική ανακοίνωση της ΠΑΣΕΒΕ. Πλαταίνει το άνοιγμα σε τόπους δουλειάς και γειτονιές

Η ΠΑΣΕΒΕ αναδεικνύει την αληθινή ρίζα των προβλημάτων των αυτοαπασχολούμενων (φωτ. από παρέμβαση στον Πειραιά)
Η ΠΑΣΕΒΕ αναδεικνύει την αληθινή ρίζα των προβλημάτων των αυτοαπασχολούμενων (φωτ. από παρέμβαση στον Πειραιά)
«Δε θα γίνουμε χειροκροτητές της πολιτικής που μας καταστρέφει», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία της Πανελλαδικής Αντιμονοπωλιακής Συσπείρωσης ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), καλώντας στο κοινό συλλαλητήριο ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ, το Σάββατο 11 του Σεπτέμβρη, στις 6 το απόγευμα στην πλ. Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη. Η ΠΑΣΕΒΕ επισημαίνει:

«Τις τελευταίες μέρες εκατοντάδες συνδικαλιστικά στελέχη παίρνουν προσκλήσεις και δέχονται τηλεφωνήματα, που τους καλούν να δηλώσουν συμμετοχή στις πανηγυρικές ομιλίες και τα πολυτελή γεύματα που οργανώνονται στα πλαίσια της 75ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η ΠΑΣΕΒΕ καλεί τις Ομοσπονδίες, τα Σωματεία και όλους τους εκλεγμένους συνδικαλιστές να αρνηθούν τη συμμετοχή στις προπαγανδιστικές φιέστες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ.

Η κυβέρνηση ζητά την παρουσία μας, για να νομιμοποιήσει τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει πάρει αλλά και αυτά που πρόκειται να ανακοινώσει. Η ΝΔ για να μας πείσει ότι μπορεί να εφαρμόσει καλύτερα τους αντιλαϊκούς - φιλομονοπωλιακούς σχεδιασμούς του κεφαλαίου και της ΕΕ. Δεν μπορεί να καθόμαστε στις ίδιες καρέκλες με αυτούς που:

  • Βάζουν λουκέτο στα μαγαζιά μας.
  • Μείωσαν μισθούς και συντάξεις.
  • Κατεδάφισαν το ασφαλιστικό σύστημα.
  • Αύξησαν τη φορολογία.
  • Προωθούν τη δήθεν απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων.
  • Μείωσαν τις δαπάνες για την Υγεία.

Αρνούμαστε να βάλουμε πλάτη, για να βγούμε από την κρίση που το κεφάλαιο και η πολιτική τους δημιούργησαν. Το κουτοπόνηρο κόλπο των δύο κομμάτων να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλο της τρόικας πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έπιασε. Τα μέτρα που εφαρμόζουν είναι τόσο σκληρά όχι για να βοηθήσουν τους χιλιάδες μικρούς αυτοαπασχολούμενους που δεν τα βγάζουν πέρα, αλλά για να στηρίξουν και να ενισχύσουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Συνάδελφοι

Το έργο το έχουμε ξαναδεί!!! ΠΑΣΟΚ και ΝΔ θα κονταροχτυπηθούν στη ΔΕΘ για το ποιος θα εφαρμόσει πιο γρήγορα τα αντιλαϊκά μέτρα, ποιο κόμμα θα βοηθήσει πιο πολύ την πολιτική της ανταγωνιστικότητας που εξυπηρετεί τα σχέδια του κεφαλαίου σε βάρος μας.

Συνάδελφοι

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ που ήδη έχουν αρχίσει να προβάρουν τα κοστούμια των δεξιώσεων, εξάλλου είναι ήδη προπονημένοι από τη συμμετοχή τους στους στημένους κοινωνικούς διάλογους.

Κανένας αγωνιστής συνδικαλιστής δεν πρέπει να δώσει παρουσία στις ομιλίες και τις δεξιώσεις στο πλαίσιο της ΔΕΘ.

Η θέση του αγωνιστικού αντιμονοπωλιακού κινήματος των αυτοαπασχολούμενων είναι όπως πάντα εκεί που δίνονται οι πραγματικές μάχες, στο πλευρό των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ. Σταθερά στο δρόμο του αγώνα για την κατάργηση όλων των αντιλαϊκών μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση με τη δικαιολογία της τρόικας. Αγωνιζόμαστε για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που δε θα υπηρετεί τα μονοπώλια αλλά τις λαϊκές ανάγκες.

Διεκδικούμε:

  • Ανάκληση όλων των αντιασφαλιστικών και αντιλαϊκών μέτρων.
  • Αμεσα αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας. Η κατοικία να είναι δικαίωμα για τη λαϊκή οικογένεια και όχι εμπόρευμα.
  • Θέσπιση επιδόματος ανεργίας για τους ΕΒΕ που κλείνουν τα μαγαζιά τους, στο 80% του ανειδίκευτου εργάτη.
  • Χρηματοδότηση του Ταμείου με τα 2/3 των εξόδων του από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πάγωμα των χρεών στον ΟΑΕΕ. Μείωση των εισφορών κατά 10%.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία.
  • Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες.
  • Ενταξη της βιοτεχνίας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, με σύνταξη για τους άντρες στα 55 και για τις γυναίκες στα 50».

Στο μεταξύ, πλαταίνει καθημερινά το άνοιγμα σε χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στις συνοικίες. Η απήχηση που βρίσκει το κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων αναδείχτηκε και στις περιοδείες που έγιναν χτες στις επιχειρήσεις «Μπεληγιάννης» και «Ντομίσσιμα», όπου περιόδευσαν τα στελέχη του Συνδικάτου Χημικών Βιομηχανιών. Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την πολιτική της κυβέρνησης και έδειξαν ότι προβληματίζονται για τη διέξοδο. Κατήγγειλαν το ρόλο του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού και σημείωσαν την ανάγκη συνέχισης και κλιμάκωσης του αγώνα με το ταξικό κίνημα.

Σήμερα, περιοδείες προγραμματίζονται στις επιχειρήσεις χημικής βιομηχανίας «ΛΟΥΦΑΚΗΣ» και «ΠΡΙΣΜΑ», στα τσαγκαράδικα στην περιοχή Λαδάδικα, στις αποθήκες του σούπερ μάρκετ «Μασούτης».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ