Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Ολοήμερες συνομιλίες 7 με 10 Σεπτέμβρη

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Την εντατικοποίηση των συνομιλιών στο διάστημα 7 έως 10 Σεπτέμβρη αποφάσισαν χτες ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, ενώ αναμένεται και νέα ανταλλαγή έγγραφων προτάσεων σχετικά με το περιουσιακό. Οι συνομιλίες θα είναι ολοήμερες και θα προηγηθεί μια ακόμα προπαρασκευαστική συνάντηση στις 3 Σεπτέμβρη.

Μετά το δείπνο που παρέθεσε χτες στον Ντ. Ερογλου, ο Δ. Χριστόφιας σημείωσε ότι καθορίστηκαν οι επόμενες κινήσεις των συνομιλιών και συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να επανατοποθετηθούν έγγραφα στις γενικές γραμμές επί του περιουσιακού. Ξεκαθάρισε ακόμη ότι κατά την διάρκεια της επίσκεψης των δύο ηγετών στη Νέα Υόρκη δε θα υπάρξει κοινή συνάντηση με τον γγ του ΟΗΕ.

Η ΕΔΟΝ μετά τη Σύνοδο του ΚΣ σχετικά με το πρόγραμμα δράσης για το διάστημα 2010 - 2011, τονίζει το χρέος της οργάνωσης στο να διατηρήσει και να εδραιώσει «μέσα στη νεολαία την ανάγκη για υλοποίηση του στρατηγικού μας στόχου για επανένωση της πατρίδας και του λαού μας στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης, σημειώνει ότι «το πολιτικό σκηνικό στο εσωτερικό παρουσιάζεται ιδιαίτερα εχθρικό προς το Κόμμα μας, τον Πρόεδρο Χριστόφια και την Οργάνωση. Είναι και αυτή τη χρονιά πρώτιστο καθήκον της Οργάνωσης να σταθούμε ασπίδα γύρω από το Κόμμα μας στις επιθέσεις που δέχεται, να στηρίξουμε την κυβέρνηση Χριστόφια».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ