Τετάρτη 1 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ξεκληρίζουν τους μικρούς ΕΒΕ

Το ξεκλήρισμα αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ είναι απόλυτα συνειδητή επιλογή κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, κομμάτι από τα βάρβαρα μέτρα που κλιμακώνουν απέναντι στο λαό. Οι μικροεπαγγελματίες στέκονται εμπόδιο στη στρατηγική για την ενίσχυση της «ανταγωνιστικότητας» με τους κεφαλαιοκράτες να διεκδικούν την πίτα ολόκληρη, ζωτικούς χώρους, ακόμη περισσότερα κέρδη. Στην ατζέντα των πρόσφατων διαβουλεύσεών τους και ενόψει, τότε, της επικαιροποίησης του μνημονίου έβαλαν ζήτημα για τον «πολύ μεγάλο αριθμό», τη «μεγάλη μάζα» με τις μικρές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους που μέχρι σήμερα δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Τα περί ενίσχυσης στους μικρούς ΕΒΕ μέσω διαφόρων κρατικών «προγραμμάτων» είναι ένας ακόμη απροκάλυπτος εμπαιγμός, τον οποίο και προβάλλουν για τη διαμόρφωση κλίματος μπροστά στις «εξαγγελίες» τους από το βήμα της ΔΕΘ. Τζάμπα κόπος είναι η κατάθεση ακόμη και απλής αίτησης από τη στιγμή που η «αξιολόγηση» γίνεται με κριτήρια, όπως η «ανταγωνιστικότητα», η «βιωσιμότητα», η «καινοτομία» κ.ο.κ., κριτήρια δηλαδή κομμένα και ραμμένα πάνω στις ανάγκες των ισχυρών επιχειρήσεων.

Οι μικροί ΕΒΕ έχουν απέναντί τους το συνολικό σχεδιασμό κυβέρνησης - τρόικας - πλουτοκρατίας, την πολιτική που τσεκουρώνει μισθούς, συντάξεις, δικαιώματα, την ίδια πολιτική που τους έχει οδηγήσει σε ανύπαρκτους τζίρους, που τους δείχνει την πόρτα της εξόδου από την «ελεύθερη αγορά».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ