Κυριακή 5 Σεπτέμβρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Τουρνουά «Νεγκρεπόντε»

Η σκακίστρια της ΑΕΚ Χριστίνα - Δέσποινα Παχάκη. Οι συναθλητές της στο «Νεγκρεπόντε 2010» στη Χαλκίδα είχαν μεγάλη επιτυχία
Η σκακίστρια της ΑΕΚ Χριστίνα - Δέσποινα Παχάκη. Οι συναθλητές της στο «Νεγκρεπόντε 2010» στη Χαλκίδα είχαν μεγάλη επιτυχία
Μεγάλη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία είχε και εφέτος το Διεθνές Σκακιστικό Τουρνουά «Νεγκροπόντε 2010» με τη Χαλκίδα να βρίσκεται (9 με 17 Αυγούστου), στο επίκεντρο του διεθνούς σκακιστικού ενδιαφέροντος, αφού αγωνίστηκαν σ' αυτό 204 σκακιστές και σκακίστριες από 29 χώρες!

Το τουρνουά έγινε στο ξενοδοχείο «Παλίρροια» και διοργανωτής ήταν η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδας «Παλαμήδης ο Ευβοεύς». Μεταξύ των αθλητών συμμετείχαν 71 τιτλούχοι, εκ των οποίων 31 G.M., 15 Ι.Μ., 10 W.G.M. και 2 W.I.M.

Νικητής αναδείχθηκε ο Τούρκος GM Σουάτ Αταλίκ με 8 βαθμούς σε 9 αγώνες, ενώ στη 2η θέση ήταν ο Αμερικανός GM Ρόμπερτ Χες με 7,5 β. Στην 3η θέση ισοβάθμισαν έξι σκακιστές με 7 β. μεταξύ αυτών ο Ρώσος GM Βλαντ. Μπουρμάκιν και ο Ελληνας GM Γιάννης Νικολαΐδης. 2-3ος Ελληνες, οι GM Γιάννης Παπαϊωάννου και Θανάσης Μαστροβασίλης με 6,5 β. Πρώτη γυναίκα η Εκατερίνα Αταλίκ WGM και πρώτη Ελληνίδα, η 16χρονη Δήμητρα Βατκαλή με 5/9.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ