Τρίτη 31 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Eurokinissi


Η φωτογραφία είναι από την πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου. Μια επίσκεψη που η ισραηλινή κυβέρνηση χαιρέτισε ως «στρατηγικής σημασίας» και ο ισραηλινός Τύπος τη χαρακτήρισε ως αφετηρία «συνεργασίας στρατηγικού βάθους» μεταξύ Ελλάδας - Ισραήλ, κάνοντας επιπλέον και λόγο για συμφωνίες που επιτρέπουν στο Ισραήλ να πραγματοποιεί «υπερπτήσεις» πάνω από την ελληνική επικράτεια.

Προσοχή: Δεν μιλάμε για «κοινές αεροπορικές ασκήσεις» μεταξύ Ελλάδας - Ισραήλ, ούτε για παραχώρηση του ελληνικού εναέριου χώρου για την εκπαίδευση των Ισραηλινών πιλότων, πράγματα που έτσι κι αλλιώς γίνονται.

Μιλάμε για «υπερπτήσεις».

Που σημαίνει ότι, σε συνθήκες εξαιρετικής ρευστότητας στη Μέση Ανατολή και εν μέσω σεναρίων που περιλαμβάνουν ακόμα και «ολοκαυτώματα» με πρόσχημα το Ιράν, βρέθηκε ελληνική κυβέρνηση «πρόθυμη»

- κι αυτή η «πρόθυμη» κυβέρνηση δεν είναι άλλη από την κυβέρνηση Παπανδρέου -

να παραχωρήσει στην πολεμική μηχανή του Ισραήλ τους εναέριους «δρόμους» που θα της ήταν απαραίτητοι, εφόσον τέτοιου είδους «παρανοϊκά» σχέδια τεθούν σε εφαρμογή!

*

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ μετατρέπουν την Ελλάδα σε προγεφύρωμα του ιμπεριαλισμού.

Το είχε διαπράξει, για παράδειγμα και ως υπουργός Εξωτερικών, όταν η κυβέρνηση Σημίτη (Τσουκάτου, Τσοχατζόπουλου, Μαντέλη κλπ.) είχε μετατρέψει την Ελλάδα σε αλάνα και λημέρι εφόρμησης του ΝΑΤΟ για την σφαγή του λαού της Γιουγκοσλαβίας.

Ηταν ακριβώς τότε, δε, που ο μεγάλος θεατράνθρωπος, ο Χάρολντ Πίντερ, είχε πει, τις μέρες της ΝΑΤΟικής θηριωδίας στη Γιουγκοσλαβία, για τους φίλους των «συμμάχων»:

*

«Αν σφίγγεις το χέρι των δολοφόνων, δεν έχεις ηθική».

*

Τα λόγια του Πίντερ ισχύουν σε κάθε εποχή και για κάθε δολοφόνο.

Οπως για τους δολοφόνους που θανατώνουν αμάχους και παιδιά στην Παλαιστίνη. Τους ίδιους που πριν μερικές βδομάδες προχώρησαν στο θανατηφόρο πειρατικό ρεσάλτο στα ανοιχτά της Γάζας, προκαλώντας τον διεθνή αποτροπιασμό.

Τα λόγια του Πίντερ ισχύουν σε κάθε εποχή όχι μόνο για τους δολοφόνους. Αλλά και για εκείνους που «σφίγγουν το χέρι των δολοφόνων»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, απόδειξη της απροκάλυπτης στήριξης της ΕΕ στο Ισραήλ (25/4/2018)
Το ελληνικό αστικό κράτος με το Ισραήλ (15/9/2015)
Κομμάτι στο παζλ των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών (22/8/2010)
Να ακυρωθεί κάθε στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ (24/7/2010)
Νέα άσκηση - πρόκληση του Ισραήλ στο Αιγαίο (20/7/2010)
«Πρωτοβουλίες» κομπάρσων (11/5/2002)

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org