Κυριακή 29 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Λαϊκή οργάνωση και αντεπίθεση

Ο λαός να αρνηθεί να πληρώσει το χρέος, τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Να πληρώσει η οικονομική ολιγαρχία

Σε Ανακοίνωση για το «επικαιροποιημένο» μνημόνιο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωνε μεταξύ άλλων την περασμένη Τρίτη:

«Το "επικαιροποιημένο" μνημόνιο σηματοδοτεί κλιμάκωση της επίθεσης κατά των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων. Εξειδικεύει και προσθέτει νέες αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στο γνωστό μνημόνιο, που αποτελεί συγκεκριμενοποίηση και υλοποίηση μέτρων που εδώ και δεκαετίες επεδίωκε η πλουτοκρατία, προγραμμάτιζε η ΕΕ και τα είχαν στα προγράμματά τους το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Αποδεικνύει ότι η επιχείρηση εξολόθρευσης των εργατικών - λαϊκών κατακτήσεων που έχουν εξαπολύσει κεφάλαιο - κυβέρνηση - ΕΕ αποτελεί μονόδρομο για αυτούς, για να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα και την επιτάχυνση συγκέντρωσης του κεφαλαίου, δηλαδή την ενίσχυση παντού των επιχειρηματικών ομίλων, της κυριαρχίας και της κερδοφορίας τους.

Στον αντίποδα της αντιλαϊκής επίθεσης, η κυβέρνηση και η ΕΕ συνεχίζουν να χρηματοδοτούν με πακτωλό δισ. ευρώ το κεφάλαιο. Μία μόνο κραυγαλέα απόδειξη είναι το νέο πακέτο 25 δισ. ευρώ εγγυημένων κρατικών ομολόγων προς τις τράπεζες. Ταυτόχρονα προωθούν τη διαδικασία συγχωνεύσεων στον τραπεζικό τομέα.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί έμποροι και αγρότες δεν πρέπει να τρέφουν καμία αυταπάτη. Η επίθεση κατά των δικαιωμάτων τους θα συνεχιστεί ακόμα και όταν υπάρξει ανάπτυξη, η οποία θα είναι αναιμική και προσωρινή. Τώρα πρέπει να απορρίψουν την προπαγάνδα της κυβέρνησης, της ΝΔ και των άλλων κομμάτων της ΕΕ. Η πολιτική τους υπηρετεί τα μονοπώλια, γι' αυτό γίνεται κάθε μέρα και πιο εχθρική για το λαό.

Τώρα χρειάζεται λαϊκή αποφασιστική οργάνωση και αντεπίθεση με ενιαίο μέτωπο, που θα εκφράζεται σε κάθε κλάδο, σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε γειτονιά. Ο λαός ενωμένος πρέπει να αρνηθεί να πληρώσει το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία, τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Να πληρώσει η οικονομική ολιγαρχία.

Τώρα πρέπει να προτάξει, μαζί με τη διεκδίκηση των σύγχρονων δικαιωμάτων του, την προστασία των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών που δοκιμάζονται. Λαϊκή συστράτευση, οργάνωση και πάλη για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για αποδέσμευση από την ΕΕ, για το μόνο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα μονοπώλια. Τη λαϊκή εξουσία και οικονομία».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ