Κυριακή 29 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΗΠΑ - ΚΑΤΟΙΚΙΑ Απρόσμενη πτώση σε νέο ιστορικό χαμηλό κατέγραψαν τον Ιούλιο οι πωλήσεις νέων κατοικιών στις ΗΠΑ σε σχέση με τον Ιούνη, σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου. Οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 12,4%, στις 276.000 κατοικίες, όταν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του «Dow Jones Newswires» ανέμεναν την αύξησή τους κατά 0,9%, στις 333.000. Σε σχέση με τον Ιούλιο του 2009, οι πωλήσεις νέων κατοικιών έχουν μειωθεί κατά 32,4%.

ΗΠΑ - ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στο δρόμο μιας «ασθενούς ανάκαμψης» της οικονομίας τους, «θα ήταν δε παράλογο να ελπίσει κανένας κάτι διαφορετικό», τόνισε με δηλώσεις του ο διευθυντής για το Κάνσας της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας, της Fed, ο Τόμας Χένιγκ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC. Πάντως, η FED υπενθυμίζει ότι η ύφεση που προκάλεσε η «φούσκα» στα ακίνητα το 2007 υπήρξε τόσο μεγάλη και βαθιά, ώστε η ανάκαμψη που επιχειρείται «θα είναι πολύ επώδυνη», όσο και «άτονη».

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΕΞΑΓΩΓΕΣ Kινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το δεύτερο τρίμηνο αποτέλεσαν οι εξαγωγές και οι επενδύσεις. Πολύ μικρότερο ρόλο έπαιξε η αύξηση των καταναλωτικών δαπανών. Αυτό προκύπτει από τα λεπτομερή στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η γερμανική στατιστική υπηρεσία. Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι εξαγωγές της Γερμανίας αυξήθηκαν 8,2% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο, ενώ οι καταναλωτικές δαπάνες κατέγραψαν άνοδο 0,6%.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org