Σάββατο 28 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Κινητοποιήσεις για τη νομική κατοχύρωση του Μετώπου

Το Μέτωπο που έχει συγκροτήσει το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας (ΚΕΚΡ - ΕΚΚ) μαζί με άλλες πολιτικές δυνάμεις και ταξικά συνδικάτα, με στόχο την κάθοδο στις εκλογές, για τρίτη φορά κατέθεσε τα σχετικά ντοκουμέντα στο υπουργείο Δικαιοσύνης της Ρωσίας, για την καταγραφή του ως «πολιτικό κόμμα», κάτι που θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για τη συμμετοχή στις εκλογές.

Νωρίτερα, μέσα στο καλοκαίρι, με διάφορα νομικίστικα και διαφορετικά κάθε φορά προσχήματα το υπουργείο Δικαιοσύνης αρνήθηκε δύο φορές να επικυρώσει το «Ενιαίο Μέτωπο Εργαζομένων Ρωσίας» (ΡΟΤ ΦΡΟΝΤ). Ετσι για παράδειγμα τη 2η φορά το υπουργείο Δικαιοσύνης απαίτησε να παρουσιαστούν όλα τα πρωτόκολλα των συνδιασκέψεων των τοπικών οργανώσεων του Μετώπου, από τις οποίες εκλέχθηκαν οι αντιπρόσωποι των περιφερειακών συνδιασκέψεων, κάτι που δεν απαιτείται από το νόμο «Για τα πολιτικά κόμματα».

Αυτή τη στάση του υπουργείου Δικαιοσύνης καταδίκασαν οι εκπρόσωποι του Μετώπου, καταγγέλλοντας πως δημιουργούνται τεχνητά εμπόδια στην πολιτική δράση του Μετώπου.

Κατά την 3η προσπάθεια καταγραφής του Μετώπου οι εκπρόσωποί του ανακοίνωσαν πως στις γραμμές του βρίσκονται, βάσει της σχετικής νομοθεσίας 61 περιφερειακές οργανώσεις, με πάνω από 60 χιλιάδες μέλη. Επίσης σημείωσαν την πρόθεση των οργανώσεων του Μετώπου να προχωρήσουν σε μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα με αίτημα την νομική αναγνώρισή του.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ