Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣΕΕ
Είχε «προπαρασκευαστική» συνάντηση με υπουργούς

«Προπαρασκευαστική - ενημερωτική συνάντηση» με τους υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας και Εργασίας είχε χτες το απόγευμα η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης και των εξαγγελιών της κυβέρνησης. Την επόμενη Τετάρτη η διοίκηση της ΓΣΕΕ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό.

Σε δελτίο Τύπου, το Γραφείο Τύπου της ΓΣΕΕ σημείωνε ότι στη συνάντηση επρόκειτο να τεθεί «όλο το πλαίσιο αιτημάτων και διεκδικήσεων των εργαζομένων όπως διαμορφώνονται σήμερα κάτω από τις αντεργατικές και σκληρές συνθήκες του μνημονίου των δανειστών». Ομως, οι σκληρές συνθήκες ζωής και εργασίας αποτελούν συνέπεια των σχεδιασμών των επιτελείων της αστικής τάξης που συνδιαμορφώνει και το ΠΑΣΟΚ, όσο κι αν η πλειοψηφία τη ΓΣΕΕ λέει ότι η κυβέρνηση δέχεται πιέσεις. Με τη στάση της, η συνδικαλιστική πλειοψηφία προσφέρει άλλοθι στην κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι «αντιστέκεται» σε αντεργατικές «επιλογές». Ετσι και χτες, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών εμφανίστηκε - δήθεν - να στηρίζει τις κλαδικές συμβάσεις. Κι αυτό όταν ρητά το μνημόνιο ζητά ρύθμιση, για να υπερισχύουν οι επιχειρησιακές συμβάσεις έναντι των κλαδικών, όταν στα μισά του περασμένου Ιούλη η κυβέρνηση πέρασε τροπολογία με την οποία απαγορεύει στον ΟΠΑΔ να δίνει σε κλαδικές ΣΣΕ αυξήσεις μεγαλύτερες από αυτές που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ και όταν, με κάθε ευκαιρία, το ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του σημειώνουν την ανάγκη να δυναμώσει η «ευελιξία» της αγοράς που σημαίνει και επέκταση των ατομικών συμβάσεων εργασίας. «Ευελιξία» άλλωστε που υπερασπίζεται και η ΓΣΕΕ καλλιεργώντας αυταπάτες στους εργαζόμενους.

Μετά τη συνάντηση, η υπουργός Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Λούκα Κατσέλη είπε πως η συζήτηση αφορούσε μεταξύ άλλων τον αναπτυξιακό νόμο, το πλαίσιο στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ενίσχυση του καταναλωτικού κινήματος για το οποίο - εξήγησε η υπουργός - η ΓΣΕΕ έχει αναπτύξει σχετική δράση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ