Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ - ΛΑ.Ο.Σ.
Φόβος και αγωνία για την οργή του λαού

Χυδαία επίθεση στο ΚΚΕ, για να προστατεύσουν το μνημόνιο σαν «ευαγγέλιο» της τάξης που υπηρετούν και να απειλήσουν όσους αντιστέκονται στην εφαρμογή του

Η προοπτική της λαϊκής αντεπίθεσης στην πολιτική που συνυπηρετούν με τη ΝΔ, είναι αυτή που φοβίζει το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ.
Η προοπτική της λαϊκής αντεπίθεσης στην πολιτική που συνυπηρετούν με τη ΝΔ, είναι αυτή που φοβίζει το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ.
Την αντιδραστική τους σύμπλευση, με στόχο να προχωρήσει ανεμπόδιστα η εφαρμογή του μνημονίου, επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά χτες στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑ.Ο.Σ. Αφορμή στάθηκε το αίτημα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ να φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση το «επικαιροποιημένο» μνημόνιο, γεγονός που θορύβησε το ΠΑΣΟΚ και όξυνε τα αντιΚΚΕ αντανακλαστικά του ΛΑ.Ο.Σ., ο οποίος ψήφισε μαζί με την κυβέρνηση το μνημόνιο.

Παίρνοντας το λόγο στη συζήτηση για το νομοσχέδιο σχετικά με το Μητρώο των αγροτών, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Παπουτσής, αναπαρήγαγε την κυβερνητική προπαγάνδα ότι «δεν υπάρχει νέο μνημόνιο» και επιτέθηκε στο ΚΚΕ επειδή «καλεί το λαό να μη συνεισφέρει στην προσπάθεια για τη διάσωση της χώρας, να αντιδράσει».

Στριμωγμένος από τις διαστάσεις που παίρνει η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στην πολιτική του ΠΑΣΟΚ, το οποίο ταυτόχρονα βλέπει να μην αποδίδει τα προσδοκώμενα η τρομοκρατία περί πτώχευσης και «ανάγκης εθνικής συστράτευσης» για να σωθεί δήθεν η χώρα, απευθύνθηκε στο ΚΚΕ λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Καλείτε τον κόσμο να μη συμμετάσχει στην προσπάθεια διάσωσης της χώρας; (...) Προτείνετε, δηλαδή, τη χρεοκοπία της χώρας; Προτείνετε, δηλαδή, να συνεχίσουμε να γινόμαστε περίγελος σε ολόκληρη την υφήλιο και στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπου έρχεται σήμερα η Σλοβακία και η Τσεχία να αρνούνται την οικονομική υποστήριξη της χώρας, επειδή η Νέα Δημοκρατία οδήγησε τη χώρα στη χρεοκοπία».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι η διάσωση της χώρας αφορά όλους μας» και προσπάθησε να αποποιηθεί τις αποκλειστικές ευθύνες των αστικών κομμάτων για τη σημερινή βαρβαρότητα που βιώνει ο λαός, λέγοντας ότι «όλοι μας έχουμε ευθύνες, εμείς που κυβερνάμε και εσείς που ελέγχετε την κυβέρνηση και τη διακυβέρνηση της χώρας».

Στο ίδιο πνεύμα, κατέθεσε τα διαπιστευτήρια του κόμματός του στην αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ και στα αδιέξοδά της, καλώντας μάλιστα το λαό να απαρνηθεί τα δικαιώματά του και να κάνει το ίδιο. Οπως είπε, «το πλαίσιο είναι σαφές και δεδομένο. Μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ενωσης πρέπει να αγωνιστούμε, πρέπει να εξαντλήσουμε τα περιθώρια που υπάρχουν στο καπιταλιστικό σύστημα».

Σωτήρες της πλουτοκρατίας

Απαντώντας στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος στάθηκε στη λαθροχειρία που επιχειρεί η κυβέρνηση, ισχυριζόμενη ότι δεν υπάρχουν νέα μέτρα, υπενθυμίζοντας μάλιστα την «πραξικοπηματική τροπολογία, η οποία ψηφίστηκε αμέσως μετά την ψήφιση του μνημονίου, την επόμενη μέρα, όπου ουσιαστικά εξουσιοδοτεί τον υπουργό να υπογράφει συμβάσεις, μνημόνια, διαβούλια, χωρίς να ενημερώνεται η Βουλή».

Συνέχισε λέγοντας ότι η κυβέρνηση με το μνημόνιο δεν προσπαθεί να σώσει γενικά τη χώρα, αλλά «κάνει μία φιλότιμη προσπάθεια για τη σωτηρία των κεφαλαιοκρατών, των μονοπωλιακών ομίλων, της πλουτοκρατίας».

Σχολιάζοντας την ουσία του μνημονίου, είπε ότι «αυτό που θέλετε να κάνετε, η κυβέρνηση αλλά και η αστική τάξη της χώρας μας, είναι, πρώτον, να πληρώσει ο λαός τα χρέη τα οποία δημιούργησαν οι κεφαλαιοκράτες και οι εκάστοτε πολιτικές των κυβερνήσεων και για τα οποία δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη και να μην πληρώσουν δεκάρα τσακιστή οι κεφαλαιοκράτες» και ταυτόχρονα «να δημιουργηθεί ένας παράδεισος για την επόμενη μέρα, ούτως ώστε να μπορέσει το κεφάλαιο να δράσει ανεξέλεγκτα».

«Εμείς - κατέληξε ο Ν. Καραθανασόπουλος - λέμε πολύ καθαρά ότι ο εργαζόμενος, η λαϊκή οικογένεια πρέπει να αρνηθεί να πληρώσει για τα χρέη τα οποία έχει δημιουργήσει η πλουτοκρατία. Υπάρχει άλλος δρόμος για το λαό και αυτόν καλούμε να βαδίσει. Και είναι σε αντιμονοπωλιακή, αντιιμπεριαλιστική κατεύθυνση, σε κατεύθυνση απειθαρχίας και ανυπακοής με την Ευρωπαϊκή Ενωση και με την πολιτική που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου».

Αντικομμουνιστική τσόντα ο ΛΑ.Ο.Σ.

Τσόντα στο ΠΑΣΟΚ έσπευσε αμέσως η γνωστή αντικομμουνιστική ρεζέρβα του ΛΑ.Ο.Σ. Ο κοινοβουλευτικός του εκπρόσωπος, Αδωνις Γεωργιάδης, αποφάνθηκε ότι «ο αστικός κόσμος έσωσε την Ελλάδα από το να γίνει σοβιετική επαρχία. Και η αίθουσα στην οποία μιλάτε είναι η αίθουσα της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Εάν είχατε κερδίσει εσείς στον Γράμμο και στο Βίτσι, εδώ δεν θα υπήρχε αυτή η αίθουσα».

Βιάζοντας κατά τα πρότυπα του Γκέμπελς την ιστορική αλήθεια, στο παραλήρημά του ανέτρεξε σε διάφορες περιόδους από το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι τα Δεκεμβριανά, «που πήγατε να αρπάξετε την εξουσία και αιματοκυλίσατε τη χώρα», για να καταλήξει στο ότι «σε όλες τις εθνικές προσπάθειες ήσασταν πάντοτε απέναντι στην εθνική προσπάθεια, ποτέ δεν ήσασταν με την εθνική προσπάθεια. Οπως και τώρα είστε μόνοι σας, σε όλη σας τη διαδρομή ήσασταν απέναντι».

Είναι φανερό ότι στο κεφάλι του ΛΑ.Ο.Σ. και των βουλευτών του η «εθνική προσπάθεια» ταυτιζόταν τη μια με την υποδοχή των Γερμανών κατακτητών ως σωτήρων από την αστική τάξη και τους ντόπιους ταγματασφαλίτες της, την άλλη με την επικράτηση των Αγγλων και Αμερικανών ιμπεριαλιστών, που επιδίωκαν να ξεμπερδεύουν με το λαϊκό κίνημα για να σταθεροποιήσουν την αστική εξουσία στην Ελλάδα και σήμερα με την απρόσκοπτη εφαρμογή του μνημονίου, το οποίο εξάλλου ψήφισαν με το ΠΑΣΟΚ.

Φτάνοντας στον πάτο του βαρελιού, επικαλέστηκε την «ευγένεια της αστικής τάξεως να σας δέχεται εδώ πέρα μέσα, ενώ όλη την ημέρα λέτε ανυπακοή, λέτε να πέσει το Σύνταγμα, λέτε να μην πειθαρχούμε, λέτε τα πάντα», για να επιβεβαιώσει και αυτός το φόβο που νιώθει η τάξη που υπερασπίζεται για την αυξανόμενη αποδοχή που συναντούν οι θέσεις του ΚΚΕ ανάμεσα στο λαό.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ