Κυριακή 24 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εις υγείαν

Ας υποθέσουμε ότι τελειώσαμε το φαγητό, για λουκούλλειο δείπνο επρόκειτο, ότι θέλουμε να πιούμε κάτι για να ηρεμήσουμε το στομάχι μας που κάπως έχει βαρύνει. Ας ετοιμάσουμε, λοιπόν, ένα ποτό, ένα «after dinner», βαφτίζοντάς το όπως εμείς επιθυμούμε.

Χριστουγεννιάτικη γαλήνη: 2/3 Τσέρι Μπράντι, 1/3 Γκραν μαρνιέ, μια κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού και παγάκια. Τα χτυπάμε όλα μαζί στο σέικερ, τα σερβίρουμε και πίνουμε εις υγείαν της Ευγενίας και του Ευγένιου, που σήμερα γιορτάζουν, αλλά και του Χρήστου, της Χριστίνας, της Χρυσούλας που ετοιμάζονται να πάρουν τα δώρα τους και τις ευχές σας.

Μετά τη γιορτή: 2/3 Εϊπρικοτ Μπράντι, ή γκραν μαρνιέ βερίκοκο, 1/3 κουραχάο, μια κουταλιά της σούπας Γκραν μαρνιέ απλό, λίγες σταγόνες χυμό από λεμόνι και πολλά παγάκια. Τα χτυπάμε όλα μαζί στο σέικερ, τα σερβίρουμε και πίνουμε στην υγεία του Μανώλη και του Παναγιώτη. Τι σχέση έχει ο Παναγιώτης; Εχει και παραέχει. Διότι αν κάποιον φίλος ονόματι Παναγιώτης τυγχάνει να κατάγεται από ένα συγκεκριμένο μέρος της Πελοποννήσου τότε γιορτάζει στις 26 Δεκέμβρη. Ας το πάρουμε απόφαση, επιτέλους. Με τους Παναγιώτες ποτέ να μην είμαστε σίγουροι. Χρόνια πολλά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ