Σάββατο 21 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΚΑΛΠΑΣΜΟΣ

ΨΙΛΟΠΡΑΓΜΑΤΑ: «Η Κομισιόν εισηγείται να επισπευσθεί η ιδιωτικοποίηση και αναδιάρθρωση κρατικών επιχειρήσεων ιδίως στους τομείς των σιδηροδρομικών μεταφορών και της αγοράς ενέργειας (...) Ταυτόχρονα κάνει λόγο για ανάγκη νέων παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό το 2011 (...) Ανοίγει το δρόμο για δραστικό περιορισμό ή ακόμα και κατάργηση των επικουρικών συντάξεων (...) κατάργηση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών (...) ενοποιήσεις κλάδων υγείας με περικοπή βασικών παροχών υγείας» (το θέμα στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΡΡΩΣΤΟ: «Ο στόχος της πάταξης της φοροδιαφυγής συνιστά άμεσο "στοίχημα" για την κυβέρνηση, προκειμένου να αυξήσει τα έσοδα. Η ανάπτυξη σε συνδυασμό με την τόνωση της ρευστότητας στην αγορά είναι ζητήματα των επόμενων μηνών και όλης της επόμενης χρονιάς, καθώς το κλίμα και η εικόνα της χώρας δεν μπορεί να αλλάξει από τη μία στιγμή στην άλλη. Στο τέλος αυτού του δρόμου, όμως, και εφόσον η κυβέρνηση κατορθώσει να πετύχει τον συνδυασμό των δύο αυτών στοιχείων (έσοδα - ανάπτυξη), είναι βέβαιον ότι η απειλή περί νέων μέτρων θα μείνει στα χαρτιά και ότι η χώρα θα μπει πολύ νωρίτερα, από όσο ακόμη και ορισμένοι εταίροι μας πιστεύουν, σε ανοδική τροχιά» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΜΠΡΟΣ ΓΚΡΕΜΟΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΡΕΜΑ: «Μην τρέφουμε όμως αυταπάτες. Το τέλος της λιτότητας αργεί ακόμη, ενώ ο καθοριστικός παράγοντας δεν θα είναι η μείωση των δαπανών αλλά οι ρυθμοί ανάπτυξης που θα πετύχει η οικονομία. Και ακόμη αναπτυξιακή πολιτική δεν έχουμε δει!» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ: «Αυξήσεις φωτιά στα τιμολόγια της ΔΕΗ που ξεπερνούν ακόμη και το 100% έρχονται από τον Σεπτέμβριο παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι μέσα στο 2010 δεν θα γίνει καμιά αύξηση στις τιμές ηλεκτροδότησης» (το θέμα στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ