Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΙΟΥ
Ζητούν από άνεργο εκατοντάδες ευρώ για νοσηλεία!

Παρέμβαση έκανε το Συνδικάτο Οικοδόμων και η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ

Στιγμιότυπο από το συμβολικό αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας που έκανε η Επιτροπή Ανέργων του ΠΑΜΕ στις 30/3/2010
Στιγμιότυπο από το συμβολικό αποκλεισμό του υπουργείου Εργασίας που έκανε η Επιτροπή Ανέργων του ΠΑΜΕ στις 30/3/2010
Παράσταση διαμαρτυρίας στη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου πραγματοποίησαν χτες το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας και η Γραμματεία Πάτρας του ΠΑΜΕ, με αφορμή μια σειρά περιπτώσεις ανέργων ανασφάλιστων εργαζόμενων που καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα ποσά για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Οπως κατήγγειλαν, πρόσφατα ο άνεργος οικοδόμος Α. Γ. 57 ετών, που λόγω της ανεργίας που επικρατεί στον κλάδο των οικοδόμων δεν μπόρεσε να συμπληρώσει ούτε τα απαραίτητα ένσημα για να θεωρήσει το βιβλιάριο υγείας, νοσηλεύτηκε εφτά μέρες με αλλεργικό σοκ στην ΩΡΛ κλινική του Πανεπιστημιακού του Ρίου. Τώρα το νοσοκομείο του ζητάει να πληρώσει 70 ευρώ τη μέρα για τη νοσηλεία, δηλαδή 490 ευρώ, συν τα φάρμακα και εξετάσεις, λες και είναι αυτός υπεύθυνος για την ανεργία που επικρατεί στον κλάδο. Κι αυτό όταν ο συγκεκριμένος οικοδόμος δεν παίρνει καν το πενιχρό επίδομα που δίνει ο ΟΑΕΔ. Το οποίο, ακόμα κι αν έπαιρνε, από τη στιγμή που ξεκινά από 450 ευρώ, θα έπρεπε ουσιαστικά να δώσει όλα τα μηνιαία του έσοδα επειδή απευθύνθηκε σε «δημόσιο» νοσοκομείο για να αντιμετωπίσει ένα έκτακτο πρόβλημα υγείας!

Οι εργαζόμενοι και συνδικαλιστές συναντήθηκαν με την υποδιευθύντρια στην οποία ξεκαθάρισαν ότι η υγεία είναι δικαίωμα που πρέπει να παρέχεται δωρεάν σε όλους μέσα από ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας. Στη συνέχεια, συναντήθηκαν με τους γιατρούς του νοσοκομείου οι οποίοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στην πρωτοβουλία του Συνδικάτου και του ΠΑΜΕ.

Οι συνδικαλιστές κάλεσαν τους γιατρούς και εργαζόμενους στο νοσοκομείο να νοσηλεύουν όλους τους άνεργους - ανασφάλιστους ασθενείς, ανεξάρτητα από τις εντολές της διοίκησης. Να παλέψουν για δωρεάν πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους άνεργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Το θέμα έχει τεθεί επανειλημμένα σε συναντήσεις του Συνδικάτου και του ΠΑΜΕ με τον Περιφερειάρχη, το Δήμαρχο, το Νομάρχη, οι οποίοι - όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές - στηρίζουν τη βάρβαρη κυβερνητική πολιτική και υιοθετούν την εμπορευματοποίηση της υγείας που μετατρέπει τους ασθενείς σε πελάτες.

Μια ακόμα περίπτωση είδε το φως της δημοσιότητας πρόσφατα. Μαθήτρια αντιμετώπισε πρόβλημα υγείας και μεταφέρθηκε απ' τον πατέρα της στο Πανεπιστημιακό του Ρίου. Εκεί ο γονιός ενημερώθηκε ότι για να γίνουν οι αναγκαίες εξετάσεις στο παιδί του θα πρέπει να πληρώσει 70 ευρώ. Ο πατέρας δεν έχει να πληρώσει για τις εξετάσεις και τελικά υπέγραψε προκειμένου να πάρει στο σπίτι το παιδί του, χωρίς να της έχουν γίνει οι αναγκαίες εξετάσεις..!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ