Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«GOLDAIR HANDLING»
Προχωρά σε δεκάδες απολύσεις

Καταγγελία της Γραμματείας Ρόδου του ΠΑΜΕ

Χτες η εταιρεία επίγειας εξυπηρέτησης «Goldair Handling» ανακοίνωσε σε τουλάχιστον 17 εργαζόμενους που απασχολεί στο αεροδρόμιο της Ρόδου και σε έξι στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας ότι θα τους απολύσει το επόμενο διάστημα, ενώ αναμένεται οι προειδοποιήσεις απόλυσης να γίνουν πολύ περισσότερες αυτές τις μέρες. Η συγκεκριμένη εταιρεία δραστηριοποιείται συνολικά σε 14 αεροδρόμια στην Ελλάδα, στην Κύπρο και τη Βουλγαρία.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει η Γραμματεία Ρόδου του ΠΑΜΕ, χτες η εταιρεία καλούσε εργαζόμενους για να τους γνωστοποιήσει ότι θα απολυθούν επειδή - όπως είπε - η συνεργασία της με την «Aegean Airlines» θα σταματήσει άμεσα λόγω της συγχώνευσης «Aegean» και «Olympic Air». Η συγχώνευση, αναφέρει η «Goldair», θα μειώσει το αντικείμενο εργασίας της και άρα και τις θέσεις εργασίας.

Η περίπτωση της «Goldair» είναι ένα ακόμα τρανταχτό παράδειγμα πως οι διαδικασίες συγκέντρωσης και συγκεντροποίησης του κεφαλαίου μέσα από εξαγορές και συγχωνεύσεις έχουν δραματικές επιπτώσεις όχι μόνο στους εργαζόμενους των εταιρειών που εμπλέκονται άμεσα αλλά και στις επιχειρήσεις που συνεργάζονται με αυτές. Ακόμα πρέπει να σημειωθεί ότι η εργοδοσία προειδοποιεί και δεν προχωρά άμεσα σε απολύσεις γιατί έτσι θα καταβάλει τη μισή αποζημίωση. Και βέβαια επωφελείται από τις ευνοϊκές για το κεφάλαιο διατάξεις του νόμου 3863 που ψήφισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τον περασμένο Ιούλη. Ο νόμος, χτυπώντας όχι μόνο τα ασφαλιστικά αλλά και τα εργασιακά δικαιώματα, διευκολύνει τη διαδικασία απόλυσης μειώνοντας το χρόνο προειδοποίησης της.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org