Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΧΤΙΔΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΟΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
«Η Ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό»

Μαζική εξόρμηση χτες στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα

Χέρι - χέρι μοίραζαν τα μέλη του Κόμματος τις ανακοινώσεις στήνοντας παράλληλα συζητήσεις για τις εξελίξεις στην Ενέργεια
Χέρι - χέρι μοίραζαν τα μέλη του Κόμματος τις ανακοινώσεις στήνοντας παράλληλα συζητήσεις για τις εξελίξεις στην Ενέργεια
Στις εγκαταστάσεις των «Ελληνικών Πετρελαίων» (ΕΛΠΕ) στην Ελευσίνα (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ) με νέα μαζική εξόρμηση χτες το πρωί συνεχίστηκε το πλατύ άνοιγμα της Αχτίδας Βιομηχανίας της ΚΟΑ του ΚΚΕ στους εργαζόμενους στον κλάδο της Ενέργειας, απευθύνοντας κάλεσμα ανάπτυξης αγώνων και συστράτευσης με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα που θα βάλουν φραγμό στην πολιτική παραχώρησης της Ενέργειας στους μονοπωλιακούς ομίλους.

Οπως και στις εγκαταστάσεις του ομίλου στον Ασπρόπυργο την περασμένη βδομάδα, έτσι και χτες, κομμουνιστές μοιράζοντας ανακοινώσεις και συζητώντας με τους εργαζόμενους τους κάλεσαν σε οργάνωση της πάλης χωρίς καμιά αναμονή. Γιατί οι εξελίξεις, όπως σημείωναν, που δρομολογεί η κυβέρνηση με την παράδοση της ΔΕΗ σε ιδιώτες, τους μονοπωλιακούς ανταγωνισμούς κ.ά. αφορούν όλους τους εργαζόμενους στην ενέργεια καθώς θα οξύνουν τα λαϊκά προβλήματα (αύξηση τιμής ρεύματος κτλ.), θα φέρουν κατάργηση δικαιωμάτων και κατακτήσεων, ανατροπή εργασιακών σχέσεων και βάζουν σε κίνδυνο την ενεργειακή αυτάρκεια του λαού. Αλλωστε, στο συγκεκριμένο χώρο, οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πολύ καιρό τώρα τι σημαίνει ανατροπή εργασιακών σχέσεων. Εδώ και χρόνια, στον Ομιλο δραστηριοποιούνται δεκάδες εργολάβοι, οι οποίοι αλωνίζουν μέσα στις εγκαταστάσεις σε διάφορους τομείς των διυλιστηρίων, με αποτέλεσμα μέσα στο ίδιο χώρο να απασχολούνται χιλιάδες εργαζόμενοι με διαφόρων ειδών συμβάσεις, ενώ την ίδια στιγμή η ασυδοσία με απλήρωτους μισθούς, παράνομες απολύσεις, έλλειψη μέτρων υγιεινής και ασφάλειας οργιάζει.

Μπροστά σ' αυτές τις εξελίξεις, τα μέλη της Αχτίδας Βιομηχανίας της ΚΟΑ κάλεσαν τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν στο κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας Αττικής και γενικότερα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, για να οργανώσουν την αντίστασή τους στην αντεργατική λαίλαπα που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση με την πολιτική της.

Σε δήλωσή του στον «Ρ» μετά το τέλος της εξόρμησης ο Ηλίας Σταμέλος στέλεχος του Κόμματος στον κλάδο τόνισε ότι: «Σήμερα η κυβέρνηση μαζί με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τα μονοπώλια προχωρά στην παραπέρα ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της Ενέργειας. Αυτό σημαίνει όμως ακόμα μεγαλύτερα βάρη για τα λαϊκά στρώματα και μεγαλύτερα κέρδη για τα μονοπώλια του κλάδου. Η Ενέργεια για το ΚΚΕ είναι κοινωνικό αγαθό που πρέπει να παρέχεται φτηνά. Γι' αυτό απαιτείται συνολικά ρήξη με την πολιτική που εξυπηρετεί τα μονοπώλια και οι εργαζόμενοι να συσπειρωθούν στο κλαδικό Συνδικάτο Ενέργειας και να παλέψουν για Ενιαίο Φορέα Ενέργειας που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του λαού. Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τους εργαζόμενους να συστρατευτούν μαζί του και να παλέψουν για την πρόταση διεξόδου που έχει καταθέσει. Και πρώτος σταθμός για να εκφραστεί αυτό αποτελούν οι δημοτικές εκλογές στις οποίες πρέπει να σταλεί ηχηρό μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης, στηρίζοντας τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζει το ΚΚΕ».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ