Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ «HONDOS»
Η εργοδοσία δε θα μείνει σε χλωρό κλαρί

Νέα κινητοποίηση χτες στη Θεσσαλονίκη με το κλαδικό συνδικάτο και τη σωματειακή επιτροπή

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση

Motion Team

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Με σκοπό την ανάκληση των απολύσεων οι εργαζόμενοι στο εμπόριο πραγματοποίησαν χτες το βράδυ μαχητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το «HONDOS APOLLONIA», μετά από κάλεσμα της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης και της Σωματειακής Επιτροπής «HONDOS». Με κύριο σύνθημα «Πάρτε πίσω τις απολύσεις», οι εργαζόμενοι ξεδίπλωσαν πανό που έγραφε «ΟΧΙ στις απολύσεις».

Η κινητοποίηση αυτή αποφασίστηκε μετά την ανακοίνωση από την εταιρεία τριών νέων απολύσεων που έρχονται να προστεθούν στις 5 απολύσεις που έγιναν τον Ιούλιο και στις 30 ακόμη που έχουν γίνει από την αρχή της χρονιάς. Αυτή τη φορά οι απολύσεις είχαν στόχο την επιτροπή εργαζομένων της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων που έχει δημιουργηθεί πριν από δύο μήνες. Σημειώνεται ότι οι δύο από τις τρεις απολυμένες είναι μέλη της επιτροπής και η τρίτη εργαζόμενη είναι μέλος του σωματείου. Οπως δήλωναν τα μέλη της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Νομού Θεσσαλονίκης, η εταιρεία απολύει το προσωπικό που εργάζεται με οχτάωρο, θέλοντας να το αντικαταστήσει με εργαζόμενες που θα δουλεύουν με ελαστικές μορφές εργασίας και χωρίς δικαιώματα. Επίσης απολύει δραστήριες εργαζόμενες που δε σκύβουν το κεφάλι στην εργοδοσία, αλλά αντίθετα καλούν τις συναδέλφισσές τους σε συσπείρωση στο σωματείο, ενίσχυση της επιτροπής και αγώνα για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους.

Τα μέλη της Ενωσης Εμποροϋπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης και το ΠΑΜΕ κάλεσαν όλους τους εργαζόμενους να μη σκύψουν το κεφάλι, να ξεπεράσουν το φόβο που καλλιεργούν μέσα στο κατάστημα η διευθύντρια, η υποδιευθύντρια και οι προϊστάμενες και να συσπειρωθούν στην επιτροπή του σωματείου, να δημιουργήσουν το δικό τους ισχυρό μέτωπο αντίστασης και αγώνα. «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή, δήλωναν. Αν δεν γίνει αυτό, η εργοδοσία έχει τα χέρια της ελεύθερα να κάνει ό,τι θέλει και να προχωρήσει σε άλλες απολύσεις. Οι εργαζόμενοι ενωμένοι έχουμε τη δύναμη να σταματήσουμε και να ανατρέψουμε τις αντεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας, είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας, να υπερασπιστούμε τις θέσεις εργασίας μας με μισθούς και δικαιώματα που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες μας».

Οι συγκεντρωμένοι, λίγο πριν κλείσει το κατάστημα, μπήκαν στους χώρους του «HONDOS» και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ