Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Ιστορίες» με τραγούδια

Μαριώ
Μαριώ
Ενα ξεχωριστό, ατμοσφαιρικό ρεσιτάλ για κιθάρα και φωνή με τίτλο «Μια ιστορία με τραγούδια», παρουσιάζουν στις 23/8 (9μ.μ.) στην αυλή του «Μικρού Βοριά» στην Πορταριά Πηλίου, η Σαβίνα Γιαννάτου και ο Κώστας Γρηγορέας. Πρόκειται για τη μουσική αφήγηση μιας τρυφερής, ανθρώπινης ιστορίας, μέσα από τραγούδια και μουσικές που έχουν επιλεγεί με ειδικό τρόπο ώστε να εξυπηρετούν τις ανάγκες της πλοκής. Τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και της Λένας Πλάτωνος συνδυάζονται με τραγούδια του Λ. Κοέν, της Τζ. Μπαέζ και άλλων σπουδαίων δημιουργών, καθώς και με τραγούδια από όλο τον κόσμο, σύγχρονα και παλαιότερα, δημιουργώντας ένα μαγευτικό μουσικό ταξίδι σε διαφορετικές χώρες και εποχές.

Στο Κάστρο Αμφισσας, στις 21/8 (9.30μ.μ.), η Μαριώ και ο Λάμπρος Καρελάς θα παρουσιάσουν παλιά ρεμπέτικα, σμυρναίικα, νεότερα λαϊκά, αλλά και έντεχνα τραγούδια σύγχρονων δημιουργών. Στο μπουζούκι, ο Δημήτρης Λίβανος, συνθέτης του τελευταίου δίσκου της Μαριώς «Μ' ένα χαμόγελο».

Το «Φεστιβάλ του Πάρκου 2010» στην Πάρο συνεχίζει την πολιτιστική του διαδρομή. Στις 20/8, «Ενα παραμύθι ακόμα» με τους «Encardia». Μουσικοί και χορευτές με κιθάρες, ντέφια, ακορντεόν, φυσαρμόνικες, καστανιέτες μας οδηγούν στους ρυθμούς του ιταλικού νότου. Το ελληνόφωνο συγκρότημα της Κάτω Ιταλίας προσκαλεί το κοινό της ταραντέλας - και όχι μόνο - να θεραπεύσει με τη μουσική το τσίμπημα της μαύρης αράχνης. Ο «ταραντισμός» αποτελεί ένα ευρύτερο φαινόμενο με ρίζες στο μακρινό μεσαιωνικό παρελθόν της Νότιας Ιταλίας, όπου υπάρχουν ελληνόφωνα χωριά από τον καιρό του Πυθαγόρα, ο οποίος απέδιδε στη μουσική θεραπευτικές ιδιότητες. Ακολουθούν (27/8) οι «Χαΐνηδες», σε μουσικούς δρόμους από την Κρήτη ως τη Μικρασία και από την Ανατολή στα Βαλκάνια. Πλούσια, εκρηκτικά ηχοχρώματα, πάθος, μεράκι και τραγούδια - γέφυρες ανάμεσα στο χτες και το σήμερα.

Σαβίνα Γιαννάτου
Σαβίνα Γιαννάτου
Στις 24/8 (9.30μ.μ.) η Νατάσσα Μποφίλιου εμφανίζεται στο καφεοινοποτείο «Το Σχολαρχείο», στην πλατεία του Κισσού στο Πήλιο. Με σταθερούς συνοδοιπόρους τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο στους στίχους και την καλλιτεχνική επιμέλεια και τον Θέμη Καραμουρατίδη στις συνθέσεις και τις ενορχηστρώσεις, η γνωστή ερμηνεύτρια θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια. Οι «Εκατό μικρές ανάσες», «Μέχρι το τέλος» και τα «Τρία Μυστικά» συναντούν τα τραγούδια από το νέο τους δίσκο με τίτλο «Εισιτήρια Διπλά».


Κώστας Γρηγορέας
Κώστας Γρηγορέας

Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org