Τρίτη 10 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πώς «βουλιάζουν» τα Ταμεία
  • Τα χρέη του Δημοσίου προς το ΙΚΑ φτάνουν τα 10 δισεκατομμύρια ευρώ. Στο σύνολο των ασφαλιστικών ταμείων το Δημόσιο χρωστά περίπου 12 δισ. ευρώ.
  • Τα 8,5 δισ. ευρώ, στα οποία φτάνουν οι εισφορές που οι εργοδότες οφείλουν στο ΙΚΑ, λείπουν ακριβώς γιατί δεν έχουν πάψει ούτε χρόνο οι ρυθμίσεις που συντάσσει το υπουργείο ακόμα και χαρίζοντας («έκπτωση» το βαφτίζουν) στους εργοδότες ένα τεράστιο μέρος των χρεών τους.
  • Την ίδια στιγμή, μόνο μέσα στο 2008 χάθηκαν τουλάχιστον 3,5 δισ. ευρώ στο χρηματιστηριακό τζόγο. Αυτοί είναι οι τρόποι και τα αποτελέσματα της «αξιοποίησης» της τεράστιας περιουσίας του ΙΚΑ (και γενικά των ασφαλιστικών ταμείων) που επιλέγουν οι κυβερνήσεις του ευρωμονόδρομου... Αλλωστε, μόνο την 25ετία 1951 - 1975 η πολιτική ΕΕ - ΠΑΣΟΚ - ΝΔ οδήγησε τους λεηλατημένους πόρους της Κοινωνικής Ασφάλισης στα 58 δισ. ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι - όπως δήλωνε πρόσφατα ο ίδιος ο απερχόμενος διοικητής του ΙΚΑ Θ. Αμπατζόγλου - εάν το κράτος ξεκινούσε να καταβάλλει, έστω και σταδιακά, τα χρέη του προς το ΙΚΑ, «πιθανότατα δε θα χρειαζόταν να ληφθούν και μια σειρά από αυστηρά μέτρα στον τομέα των συντάξεων».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ