Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Οχι στην άρση ασυλίας Μητσοτάκη

Καταψηφίστηκε χτες στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή της Βουλής (όπως ήταν αναμενόμενο) η πρόταση για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του επίτιμου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, την οποία ζήτησε η Εισαγγελία Αθηνών μετά τη μήνυση του προέδρου της Πολιτικής Ανοιξης Αντώνη Σαμαρά, για συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού στο «Βήμα», στην οποία τον κατηγόρησε για χρηματισμό.

Κατά της άρσης ασυλίας τάχθηκαν οι εκπρόσωποι όλων των κομμάτων της Βουλής. Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Αντώνης Σκυλλάκος, σημείωσε ότι κατά την πάγια τακτική του το ΚΚΕ τάσσεται κατά της άρσης της ασυλίας εφόσον πρόκειται «για πολιτική αντιπαράθεση», ο εκπρόσωπος της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος σημείωσε ότι για υποθέσεις αυτού του είδους «υπάρχουν τα πολιτικά δικαστήρια», ενώ κατά της άρσης τάχθηκε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπαγεωργίου και του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης.

Στη συζήτηση παρενέβη ο βουλευτής της ΝΔ Χρήστος Μαρκογιαννάκης, που σημείωσε ότι είναι γεγονός ότι η Πολιτική Ανοιξη ευθύνεται για την πτώση της κυβέρνησης της ΝΔ το 1993, αλλά αυτό δεν είναι θέμα δικαστηρίου, ενώ επισήμανε πως η κατηγορία του χρηματισμού δεν μπορεί να αποδειχθεί. Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας πάντως 4 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της άρσης της ασυλίας του πρώην πρωθυπουργού.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org