Σάββατο 7 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΥΓΕΙΑ
ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Οι «ελεήμονες» πέταξαν άλλους τέσσερις στο δρόμο

Δύο απ' τις απολυμένες είναι χήρες και πολύτεκνες

Τέσσερις ακόμα εργαζόμενους απέλυσε η διοίκηση του Γηροκομείου Αθηνών, ανεβάζοντας τον αριθμό των απολυμένων σε 27 τα τελευταία χρόνια.

«Στόχος των απολύσεων είναι να σταματήσουν κάθε φωνή αντίστασης μέσα στον εργασιακό μεσαίωνα που θέλει να επιβάλει η διοίκηση του Γηροκομείου», επισημαίνει σε καταγγελία της η Επιτροπή Αλληλεγγύης και Αγώνα στο Γηροκομείο Αθηνών. Τονίζει ότι δεν είναι τυχαίο ότι δυο απ' τις εργαζόμενες που απολύθηκαν είναι χήρες και πολύτεκνες που το μόνο τους «αμάρτημα» ήταν ότι πρωταγωνίστησαν στις τελευταίες κινητοποιήσεις, στις συνελεύσεις, στο μάζεμα των υπογραφών στο Γηροκομείο για τα οξυμένα προβλήματα. «Οι συγκεκριμένες απολύσεις είναι πασιφανές ότι είναι εκδικητικές και στόχο έχουν να δημιουργήσουν εκφοβισμό στους εργαζόμενους. Δεν είναι τυχαίο ότι εκκρεμεί τριμερής συνάντηση στην επιθεώρηση για τα προβλήματα των εργαζομένων και οι τέσσερις απολυμένοι ήταν ανάμεσα στους υπογράφοντες την καταγγελία. Στις σημερινές συνθήκες η εργοδοσία του Γηροκομείου γίνεται αδίστακτη, στόχος τους είναι να συνεχίσουν να απολύουν κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τα δικαιώματά του», υπογραμμίζει η Επιτροπή Αλληλεγγύης. Και ξεκαθαρίζει ότι δεν θα επιτρέψει στους εργοδότες του Γηροκομείου να απολύουν όποιον εργαζόμενο δεν σκύβει το κεφάλι.

H Επιτροπή καταγγέλλει ακόμα τη στάση της πλειοψηφίας του Επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων του Γηροκομείου. «Είναι κατάπτυστη, εξυπηρετούν με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της εργοδοσίας, αδιαφορώντας για τις τύχες των εργαζομένων. Το καθήκον όλων των εργαζομένων είναι να βγάλουν συμπεράσματα από τη δράση τους και να προχωρήσουν στην αποβολή τους απ' τις καρέκλες», τονίζει.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org