Τετάρτη 13 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ 13 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

1930 Οι αγρότες των χωριών της περιφέρειας Κωπαΐδας ξεκινούν έφιπποι από τα χωριά τους σε συλλαλητήριο, για το χωριό Κριμπάτσι, όπου η εταιρία για την κατασκευή των έργων στη λίμνη έχει τα γραφεία της.

1934 Κατεβαίνουν σε απεργία οι καπνεργάτες της Κομέρσιαλ Θεσσαλονίκης. Στη Λάρισα κηρύσσεται 24ωρη γενική απεργία κατά των φόρων. Κηρύσσουν απεργία οι κλωστοϋφαντουργοί του εργοστασίου Καλαμάρη Μυτιλήνης. Γενική απεργία ραφτεργατών στην Πάτρα. Απεργούν οι αρτεργάτες της Καβάλας και οι μεταλλωρύχοι της Λίμνης.

1943 Το έγκλημα των Γερμανών στα Καλάβρυτα. Ολοι οι άνδρες κάτοικοι συγκεντρώνονται στην πλατεία στήνονται στον τοίχο και εκτελούνται ομαδικά. Πριν φύγουν οι Γερμανοί πυρπολούν την ηρωική κωμόπολη. Ηταν ένα από τα μεγαλύτερα ναζιστικά εγκλήματα κατά αμάχων στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

1983 Το «ψυχολογικό» φράγμα των 100 δραχμών σπάει το δολάριο, καθώς, σύμφωνα με το δελτίο τιμών της Τραπέζης της Ελλάδος, η τιμή πώλησής του είναι 100,19 δραχμές.

1986 Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις περί τηλεφωνικών υποκλοπών. Διαπιστώνεται ότι στον ΟΤΕ λειτουργεί υπηρεσία υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων και το θέμα προσλαμβάνει μείζονες πολιτικές διαστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ