Τρίτη 3 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Στήριξη στις συνομιλίες ζητάει η κυβέρνηση

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Νέα έκκληση για ενότητα απηύθυνε, την Κυριακή, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, ζητώντας από τα κόμματα να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα αποτελέσματα της κατοχής και της εισβολής, ενόψει του σημερινού Εθνικού Συμβουλίου, με θέμα το Κυπριακό και την εξέλιξη των συνομιλιών, με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, χτες υπερθεμάτισε των δηλώσεων του προέδρου, υπογραμμίζοντας ότι μόνο όταν σφυρηλατηθεί η ενότητα στο εσωτερικό θα καταστεί δυνατό να αντιμετωπιστεί η πολιτική της Τουρκίας, που στοχεύει στην αποποίηση των ευθυνών της για τη μέχρι τώρα μη επίτευξη λύσης στο Κυπριακό.

Ο Α. Κυπριανού σημείωσε ότι όλες οι πλευρές θα πρέπει να σεβαστούν τη βάση των συνομιλιών που είναι οι διαχρονικές θέσεις και δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Κυπριακή δημοκρατία, ως ελληνοκυπριακή κοινότητα, για την επίλυση του Κυπριακού.

Τέλος, χτες, ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Συρία. Σε επίσημη ανακοίνωση, μετά τη συνάντηση με τον Μ. Κυπριανού, ο Σύρος Πρόεδρος Μπασάρ αλ Ασαντ εξέφρασε την υποστήριξη της Δαμασκού στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού, ενώ συζητήθηκαν αναλυτικά και οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - Συρίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ