Κυριακή 1 Αυγούστου 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Νικολά Σαρκοζί

Κ. ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

Σε ένα εξαιρετικά προσφιλές του πεδίο δράσης, αυτό της καταστολής, της εγκληματο-λαγνείας, του ρατσισμού και της επίκλησης των χαμηλότερων ενστίκτων αυτοσυντήρησης του μέσου Γάλλου πολίτη έκανε αίφνης στροφή ο Γάλλος Πρόεδρος τις τελευταίες ημέρες. Με αφορμή δύο περιστατικά συγκρούσεων μεταξύ νεαρών και δυνάμεων καταστολής, που σημειώθηκαν τις τελευταίες δέκα ημέρες και πυροδοτήθηκαν από άσκηση φονικής βίας σε βάρος καταδιωκόμενων νεαρών, ο Νικολά Σαρκοζί ανέσυρε από το προπαγανδιστικό του οπλοστάσιο τη δοκιμασμένη συνταγή της καταστολής, της έλλειψης κάθε ανοχής, του στιγματισμού συγκεκριμένων κοινωνικών ή εθνοτικών, στην προκειμένη περίπτωση, ομάδων.

Μια «συνταγή» που εφαρμόστηκε με επιτυχία στα τέλη του 2005 στην εξέγερση των γκέτο και αποτέλεσε τη βάση όπου στηρίχτηκε όλη η προεδρική προεκλογική εκστρατεία Σαρκοζί. Ανάλογος προφανώς είναι και ο τωρινός στόχος καθώς είναι επείγουσα η ανάγκη αποπροσανατολισμού του γαλλικού λαού από τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται και έχουν προκαλέσει βαθιά λαϊκή αγανάκτηση.

Ετσι, ανακοίνωσε την καταστροφή εντός τριμήνου των μισών περίπου καταυλισμών Ρομά και Τσιγγάνων που βρίσκονται στη Γαλλία, δηλαδή τουλάχιστον 300, προαναγγέλλοντας την απέλαση όσων εξ αυτών εντοπιστούν να μην έχουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στη χώρα. Προχώρησε περαιτέρω, δε, υποστηρίζοντας ότι η «γαλλική υπηκοότητα είναι τιμή και κερδίζεται» προαναγγέλλοντας την αφαίρεση της υπηκοότητας από όσους πολίτες, ξένης καταγωγής, κατηγορούνται για επίθεση κατά μελών των σωμάτων ασφαλείας. Προοπτική, που είναι ξεκάθαρο ότι ανοίγει την πόρτα για ανεξέλεγκτη απαγγελία κατηγοριών κατά όσων θεωρούνται, γενικώς, ανεπιθύμητοι.


Ε. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ