Παρασκευή 30 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Καταγγέλλει την επίταξη των φορτηγών

«Με έντονο προβληματισμό, ανησυχία, αλλά και αγανάκτηση», η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ) «καταγγέλλει την επίταξη των φορτηγών ΔΧ και την πολιτική επιστράτευσης των οδηγών, με σκοπό το σπάσιμο της απεργίας».

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει επίσης: «Η παραπάνω αντιδημοκρατική ενέργεια της κυβέρνησης επιχειρεί το χτύπημα κάθε αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική της, επιχειρεί να τρομοκρατήσει το λαϊκό κίνημα. Η κυβέρνηση, ακολουθώντας την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επιδιώκει την απελευθέρωση των "κλειστών επαγγελμάτων", όπως και αυτό της μεταφοράς. Ουσιαστικά η κυβέρνηση επιχειρεί την άλωση και του συγκεκριμένου κλάδου από τα μονοπώλια.

Η Ομοσπονδία μας είναι αντίθετη με τη λεγόμενη απελευθέρωση του επαγγέλματος, γιατί αυτή ουσιαστικά οδηγεί στην ανεργία χιλιάδες μικρούς και αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, στη δραματική μείωση του εισοδήματος όσων τελικά παραμείνουν σε αυτό. Δε μας εκπλήσσει ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης. Προβάλλει το σκληρό και αδίστακτο πρόσωπο της πλουτοκρατίας. Εκείνο, όμως, που άμεσα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε οι μικροί και αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ είναι η ενότητα στην πάλη κατά των μονοπωλίων και των κομμάτων που τα υπηρετούν».

Και καταλήγει η ΟΒΣΑ: «Να απομονώσουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ΓΣΕΒΕΕ - ΕΣΕΕ που υπηρετούν την ασκούμενη αντιλαϊκή πολιτική. Να συσπειρωθούμε στην ΠΑΣΕΒΕ, να ενισχύσουμε τη συμμαχία μας, με την εργατική τάξη και το ΠΑΜΕ, για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την κατάκτηση μιας εξουσίας και οικονομίας που ο παραγόμενος πλούτος θα χρησιμεύει για την κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ