Τετάρτη 28 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Διεργασίες Συνασπισμοσυριζαίων

Σε εξέλιξη βρίσκονται διεργασίες στον ευρύτερο χώρο του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και της «ανανεωτικής αριστεράς», με επίκεντρο τις υποψηφιότητες στις επικείμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές, με την κάθε πλευρά να επιχειρεί να δημιουργήσει τετελεσμένα ως προς τις επιλογές προσώπων και κοινό παρονομαστή όλων τη δρομολόγηση τέτοιων συνεργασιών που θα αποτελέσουν πρόκριμα για τις όποιες συνδιαχειριστικές λύσεις δρομολογηθούν στο μέλλον.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στη χτεσινή «Αυγή» αναγγέλλεται από την πρώτη σελίδα εκτενές ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ: Σκεπτικισμός για Αλ. Αλαβάνο», όπου γίνεται λόγος για «αναταράξεις από την πρόθεση Αλαβάνου να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής» και επισημαίνεται πως «για προσωπική επιλογή κάνει λόγο η ηγεσία του ΣΥΝ και επικαλείται την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ». Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στο «Θέμα 9,89» ανοίγει τις πόρτες για εκλογή συνεργασία και στον πρόεδρο της «Δημοκρατικής Αριστεράς» και ταυτόχρονα ρίχνει γέφυρες που φτάνουν μέχρι και σε κυβερνητικές συνεργασίες και στο «άλλο» ΠΑΣΟΚ.

«Το κόμμα μου ο ΣΥΝ και η πολιτική μας συμμαχία ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει ο Δ. Παπαδημούλης, πρέπει να επιδιώξει - και το προσπαθεί - μια πλατιά συνεργασία ανάμεσα στις δικές μας δυνάμεις, τη «Δημοκρατική Αριστερά» του Φ. Κουβέλη, τους Οικολόγους Πράσινους κι εκείνο το κομμάτι του ΠΑΣΟΚ - που είναι μεγάλο - που διαφωνεί με την κυβερνητική πολιτική και που δεν περιορίζεται φυσικά σε τρεις βουλευτές που διαγράφηκαν, εκπροσωπείται και εκφράζεται με έναν ογκούμενο τρόπο σε όλη την Ελλάδα. Εχω μιλήσει κι άλλες φορές για την ανάγκη δημιουργίας ενός μεγάλου συνασπισμού που να εκφράζει ένα ευρύ φάσμα δυνάμεων ο οποίος μπορεί να οικοδομηθεί στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά να έχει και προοπτική και στις επερχόμενες πολιτικές μάχες και στις προσεχείς εθνικές εκλογές».

Είχε προηγηθεί συνέντευξη στη «Ελευθεροτυπία» του Φ. Κουβέλη, προέδρου του νεοσύστατου - προερχόμενου από διάσπαση του ΣΥΝ - ΣΥΡΙΖΑ - κόμματος «Δημοκρατική Αριστερά», όπου επαναλαμβάνει τις γνωστές, δοκιμασμένες και καταδικασμένες θέσεις του αναθεωρητισμού, με ένα πιο σαφές ωστόσο περιτύλιγμα κυβερνητισμού.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ