Τετάρτη 28 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ποιος πληρώνει ποιος τσεπώνει

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Η ΕΛΛΑΔΑ είναι αξιόπιστη στις διεθνείς υποχρεώσεις της» δηλώνει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου. Φαίνεται του αρέσει να δηλώνει ...καλός οφειλέτης στις διεθνείς του επαφές.

Μόνο που δεν μπαίνει στον κόπο να διευκρινίσει σε αυτούς που συναντά (συνήθως άλλους πρωθυπουργούς) ποια «Ελλάδα» είναι αυτή που πληρώνει και ποια είναι η «Ελλάδα» που όχι μόνο δεν πληρώνει αλλά παίρνει κι από πάνω.

Προφανώς θεωρεί δεδομένο ότι το γνωρίζουν οι συνομιλητές του. Μια και αυτοί τα ίδια κάνουν. Παρόμοιες πολιτικές ακολουθούν. Ιδίως οι ...ομοϊδεάτες του «σοσιαλιστές».

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ήρθε και η Λούκα Κατσέλη με το νομοσχέδιό της για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά να ...επιδείξει το «κοινωνικό πρόσωπο» της κυβέρνησης.

Μόνο που δυστυχώς όσα πρόσωπα κι αν έχουν το ένα είναι χειρότερο από το άλλο!

Εκτός κι αν θεωρείται φιλολαϊκό το να μπορούν οι τράπεζες που μέχρι τώρα έκαναν κατασχέσεις στα φυσικά πρόσωπα που χρωστούσαν, τώρα να μπορούν να κατασχέσουν και την περιουσία των συζύγων...

Προφανώς για ...νομοσχέδιο - φάκα πρόκειται. Ετσι ώστε να μπορέσουν οι τράπεζες ακόμη και αυτούς που πέταξαν - ως υπερχρεωμένους - εκτός συστήματος να τους ξαναβάλουν μέσα και να τους ξεζουμίσουν με ακόμη χειρότερους όρους.

Βλέπετε, για το τραπεζικό μας σύστημα είμαστε ...πάντα χρήσιμοι. Εστω κι αν υπάρχει κάτι ελάχιστο ακόμη να μας αρπάξει.

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ με την ευαισθησία των ιδιωτικών καναλιών για τον ... «τουρισμό της χώρας» που δέχεται απανωτά πλήγματα. Ας πουν επιτέλους τα πράγματα με το όνομα τους: Για τα κέρδη των ακτοπλόων εφοπλιστών και των μεγαλοξενοδόχων καίγονται...

Γιατί οι άνεργοι, οι απολυμένοι, οι συνταξιούχοι και όσων το εισόδημα συρρικνώνεται καθημερινά, δεν κάνουν «τουρισμό», αγώνα επιβίωσης κάνουν. Από την ίδια ακριβώς πολιτική που πλήττει όσους κινητοποιούνται...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ