Τετάρτη 28 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Ξετσίπωτο σινάφι

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει ακόμα ,πρέπει να το συνειδητοποιήσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα. Στις μέρες μας δε χωράνε μεσοβέζικες τοποθετήσεις και παλάντζες. Το δρόμο τον δείχνουν οι αντίπαλοι, αυτοί που είναι με το «μνημόνιο» και τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην κοινωνία. Ολοι αυτοί που, εκτός από τη μορφή της ΕΕ ή των κομμάτων που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο, εμφανίζονται με διάφορα πρόσωπα. Ανάλογα με την περίσταση είναι εκπρόσωποι του τουρισμού, του εμπορίου, των τάδε ή των δείνα επιχειρήσεων, της ναυσιπλοΐας και άλλα πολλά.

Κάθε φορά, λοιπόν, που ξεσπά μια κινητοποίηση εργαζομένων ή φορέων κάποιου κλάδου, όλοι αυτοί οι ...«εκπρόσωποι», που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο διατηρούν ανειρήνευτο μέτωπο σε βάρος των εργαζομένων, σκάνε μύτη και σκυλιάζουν σε βάρος των κινητοποιήσεων. Είτε είναι εργαζόμενοι, οικοδόμοι, ναυτεργάτες, συνταξιούχοι, νεολαίοι, αυτοαπασχολούμενοι.

Αυτό είναι το σύγχρονο «μαύρο μέτωπο» που έχουν απέναντί τους τα λαϊκά στρώματα. Ενα ξετσίπωτο σινάφι που ενδιαφέρεται μόνο για τον παρά και το κέρδος και προκειμένου να το εξασφαλίσει κάνει τα πάντα. Στηρίζει μια πολιτική που ξηλώνει κάθε προοπτική ανθρώπινων συνθηκών ζωής και πατάει επί πτωμάτων για την κονόμα.

Εδώ δεν υπάρχουν διλήμματα. Για κανέναν μας. 'Η θα πάμε παρέα με αυτούς ενάντια στα συμφέροντά μας και υπέρ των δικών τους συμφερόντων, ή θα πορευτούμε κόντρα στα συμφέροντά τους κι αυτούς τους ίδιους, υπέρ των συμφερόντων μας. Κάθε ...ενδιάμεση επιλογή είναι αέρας στα πανιά τους.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ