Κυριακή 25 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αλβαρο Ουρίμπε

Λιγότερο από δύο εβδομάδες πριν παραδώσει τη σκυτάλη της προεδρίας στον υπουργό Αμυνας της κυβέρνησής του και εκλεγμένο πρόεδρο, Χοσέ Μανουέλ Σάντος, ο απερχόμενος Αλβαρο Ουρίμπε πραγματοποιεί μία «μεγάλη έξοδο».

Στο ρόλο του «κακού» η κυβέρνηση Ουρίμπε εκτόξευσε τις πλέον βαρύτατες και επικίνδυνες κατηγορίες εναντίον της Βενεζουέλας, ενώπιον του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών, για «υπόθαλψη και στήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων» με «αδιάψευστα στοιχεία» περί της παρουσίας στρατοπέδων των ανταρτικών οργανώσεων FARC και ELN στο έδαφος της Βενεζουέλας, ζητώντας μάλιστα «διεθνή επέμβαση»... Στο ρόλο του «καλού» ο Χοσέ Μανουέλ Σάντος, που ήταν ο επικεφαλής των επιθετικών ενεργειών της κυβέρνησης Ουρίμπε, του «βρώμικου πολέμου» ενάντια στο λαϊκό και αντάρτικο κίνημα και των επιθετικών ενεργειών ενάντια στις κυβερνήσεις άλλων χωρών της περιοχής, που αντιτίθενται στα σχέδια των ΗΠΑ, «σιώπησε» και αρνήθηκε παραδειγματικά να σχολιάσει τις ενέργειες της «κυβέρνησής του».

Ο λόγος προφανής: πρόκειται για σχέδιο που έχει εκπονηθεί στην Ουάσιγκτον. Ο Ουρίμπε δημιούργησε «τετελεσμένα» τα οποία ο Σάντος θα κληθεί να «χειριστεί». Σχέδιο που περιλαμβάνει επίσης την εγκατάσταση πληθώρας αμερικανικών βάσεων στην ευρύτερη περιοχή της Λατινικής Αμερικής, όπως στην Κολομβία, το Περού, τον Παναμά, την Κόστα Ρίκα, την Ονδούρα και βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Σχέδιο καθαρά επιθετικού προσανατολισμού της «φιλειρηνικής» κυβέρνησης Ομπάμα, που στοχεύει σε ανατροπές, υπονομεύσεις και επεμβάσεις στην Κούβα και τη Βενεζουέλα κατά κύριο λόγο, αλλά και στη Νικαράγουα, τη Βολιβία, το Εκουαδόρ, την Παραγουάη, την Ουρουγουάη και όποια άλλη χώρα εναντιώνεται στα σχέδια των ΗΠΑ.


Χρ.Μ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ