Τρίτη 12 Δεκέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Αλληλεγγύη στους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους της Τουρκίας

  Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Στρατής Κόρακας, με παρέμβασή του προ ημερήσιας διάταξης στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, έθεσε το θέμα της απεργίας πείνας, που πραγματοποιούν εδώ και 52 ημέρες διακόσιοι πολιτικοί κρατούμενοι σε 18 φυλακές της Τουρκίας. Απευθυνόμενος προς την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Nicole Fontaine, ο Στρατής Κόρακας είπε:

«Οπως σας ενημέρωσα και πρόσφατα με νέα επιστολή μου, είναι σε εξέλιξη στην Τουρκία απεργία πείνας μέχρι θανάτου κατά των "λευκών κελιών" τύπου F, στα οποία απομονώνει το εκεί καθεστώς τους πολιτικούς κρατούμενους, για να σπάσει το ηθικό και την αντίστασή τους.

Συμπαραστέκονται με απεργία πείνας πάνω από οκτακόσιοι άλλοι πολιτικοί κρατούμενοι στην Τουρκία. Σε απεργία πείνας βρίσκονται, έξω από τις φυλακές, και οι μητέρες των κρατουμένων. Την αλληλεγγύη τους με απεργία πείνας και άλλες δραστηριότητες εκφράζουν Τούρκοι και άλλοι αγωνιστές σε διάφορες πόλεις της Ευρώπης.

Πριν λίγες μέρες, ομάδα σαράντα φασιστών "γκρίζων λύκων" επιτέθηκε κατά απεργών πείνας στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας και δολοφόνησε έναν από αυτούς.

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας και την ενεργό συμπαράστασή μας προς τους πολιτικούς κρατούμενους της Τουρκίας, θέλουμε να σας ζητήσουμε να παρέμβετε άμεσα εκ μέρους του Κοινοβουλίου προς τις τουρκικές αρχές και να τις καλέσετε να εγκαταλείψουν την απάνθρωπη πολιτική απομόνωσης και κακομεταχείρισης των πολιτικών κρατουμένων και να προβούν στην άμεση απελευθέρωσή τους».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ