Πέμπτη 22 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΩΚΡΑΤΗ ΓΚΙΟΛΙΑ
Εν αναμονή της κατάθεσης της συζύγου

Μέχρι το τέλος της βδομάδας αναμένεται να καταθέσει στην Αντιτρομοκρατική η σύζυγος του δημοσιογράφου Σ. Γκιόλια, που εκτελέστηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στην είσοδο του σπιτιού του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα δεν ήταν ούτε χτες σε θέση να καταθέσει τα όσα είδε από το θυροτηλέφωνο του σπιτιού, αλλά και από το μπαλκόνι, αμέσως μετά το περιστατικό. Οπως διέρρεαν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., οι περιγραφές των δραστών, που αναμένεται να δώσει, δε θα βοηθήσουν, καθώς η Ασφάλεια εκτιμά πως οι ένοπλοι ήταν μεταμφιεσμένοι.

Τα σενάρια από τα γραφεία της ΕΛ.ΑΣ. έδιναν και έπαιρναν σε ό,τι έχει να κάνει με το επιχειρησιακό σκέλος της αυτοαποκαλούμενης οργάνωσης «Σέχτα Επαναστατών». Ηδη γίνονται αναφορές για πέντε άτομα, εκ των οποίων το ένα είναι γένους θηλυκού, όπως είχαν αφήσει να εννοηθεί και μετά την επίθεση της «οργάνωσης» εναντίον του Αστυνομικού Τμήματος Κορυδαλλού.

Τονίζουν ακόμα πως οι δράστες της επίθεσης γνώριζαν ποιο κουδούνι να χτυπήσουν στο σπίτι του 37χρονου, αφού πουθενά δεν αναγραφόταν το όνομά του, αλλά και τις ώρες που άλλαζαν οι βάρδιες των αστυνομικών των ομάδων «ΔΙΑΣ». Ολα τα παραπάνω, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος», συζητήθηκαν σε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προχτές το βράδυ.

Ωστόσο, από τα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής «έβγαινε» η πληροφορία πως επανεξετάζεται και η επιστολή ανάληψης της ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στις 24 Ιούνη (είχε σταλεί στην «Ελευθεροτυπία»). Παράλληλα, διαρρέουν πως οι ένοπλοι ίσως να σχετίζονται με άτομα του κοινού ποινικού δικαίου, αφού ο τρόπος της εκτέλεσης, αλλά και η μέθοδος «εξαφάνισης» των στοιχείων τους (όπως το καμένο όχημα στη Λ. Βουλιαγμένης) είναι «σήματα κατατεθέν» ατόμων που αναλαμβάνουν «συμβόλαια θανάτου».

Τέλος, η οικογένεια του Σ. Γκιόλια, με «γράμμα» που δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο, ευχαρίστησε «γνωστούς και άγνωστους, που συμμετέχουν στον πόνο μας για τον άδικο χαμό σου».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ