Πέμπτη 22 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μνημεία μας σε κινούμενα σχέδια

Το σκίτσο του Patrimonito
Το σκίτσο του Patrimonito
Διεθνή Διαγωνισμό Εικονογραφημένης Ιστορίας, για νέους 12-18 ετών, προκήρυξε το Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο, για τη δημιουργία του 9ου επεισοδίου της σειράς κινουμένων σχεδίων «Οι περιπέτειες του Patrimonito και η Παγκόσμια Κληρονομιά».

Κάθε δημιουργία πρέπει να υποβληθεί στην Ελληνική Εθνική Επιτροπή UNESCO (Ακαδημίας 3, 7ος όροφος, Αθήνα Τ.Κ. 10027, unescogr@mfa.grήinfo@unesco-hellas.gr), η οποία θα διαβιβάσει τις επιλογές εικονογραφημένης ιστορίας στο Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO, στις αρχές του 2011, για την επιλογή από τις εθνικές επιτροπές. Ο διαγωνισμός φέτος αφορά στα εξής κηρυγμένα ως «παγκόσμιας κληρονομιάς» ελληνικά μνημεία:

Ναός Επικούρειου Απόλλωνος (Βάσσες), Ακρόπολη Αθηνών, Αρχαιολογικός χώρος Δελφών, Ιερό του Ασκληπιού στην Επίδαυρο, Αρχαιολογικός χώρος Ολυμπίας, Δήλος, Πυθαγόρειο και Ηραίο Σάμου, Αρχαιολογικός χώρος Αιγών (Βεργίνα), Αρχαιολογικός χώρος Μυκηνών και Τίρυνθας, Αγιον Ορος, Μετέωρα, Παλαιοχριστιανικά - Βυζαντινά Μνημεία Θεσσαλονίκης, Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, Αρχαιολογικός χώρος Μυστρά, Μονή Δαφνίου, Μονή Οσίου Λουκά, Νέα Μονή Χίου - Χώρα, Μονή Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου και Σπήλαιο Αποκάλυψης Πάτμου, Παλαιά πόλη Κέρκυρας.

Πληροφορίες για τα ελληνικά μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς δίδονται: Στην ιστοσελίδα του ΥΠΠΟΤ http://odysseus.culture.gr/h/2/gh21.html και στην ιστοσελίδα του Κέντρου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO http://whc.unesco.org/en/statesparties/gr

«Οι περιπέτειες του Patrimonito και η Παγκόσμια Κληρονομιά» είναι σειρά ταινιών μικρού μήκους, με κεντρικό χαρακτήρα κινουμένου σχεδίου τον Patrimonito (Κληρονομούλη). Σε κάθε επεισόδιο, ο Patrimonito βοηθά τα παιδιά να μάθουν για ένα Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και τις προκλήσεις που αυτός αντιμετωπίζει, προτείνοντας μια λύση για τη διατήρηση του μνημείου. Τα προηγούμενα 8 επεισόδια, που δημιουργήθηκαν με βάση εικονογραφημένες ιστορίες σχεδιασμένες από νέους, αφορούν σε μνημειακά σύνολα των χωρών: Κούβα (Αβάνα), Νορβηγία, Νέα Ζηλανδία, Αιθιοπία, Ρωσία, Κονγκό - Ουγκάντα - Ρουάντα, Αυστραλία, Ισπανία.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ