Τρίτη 20 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΕΣ ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ

Ο ΓΑΪΔΑΡΟΣ: «Το ΔΝΤ σχολιάζει πολύ θετικά το γεγονός ότι σε αυτή τη χώρα διαλύθηκε πλήρως το ασφαλιστικό σύστημα και θεσμοθετήθηκε ένα νέο, που ορίζει ότι μετά από 40 χρόνια δουλειάς ο συνταξιούχος θα παίρνει, αντί για σύνταξη, ένα επίδομα πρόνοιας! (...) στην ενδιάμεση έκθεση αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως "λαμβάνονται μέτρα για τη δίκαιη κατανομή των βαρών, με ιδιαίτερη έμφαση στην προστασία των αδυνάτων"! Εάν αυτό για τα δικά μας αυτιά είναι ανέκδοτο, για το ΔΝΤ είναι διαπίστωση (...) το ΔΝΤ πιστεύει πως το Ασφαλιστικό δεν έχει διαλυθεί επαρκώς (...) εξ ου και αφήνει ανοιχτό "παράθυρο" και για νέες περικοπές στις συντάξεις (...) θυμίζουν όλα αυτά την ιστορία με το γάιδαρο, που ο Χότζας του μείωσε μια φορά την τροφή, του τη μείωσε δύο. Βλέποντας ότι αντέχει άρχισε να του τη μειώνει κάθε μέρα και περισσότερο. Μόνο που πάνω που ο γάιδαρος έμαθε να μην τρώει ...ψόφησε!» (η Γιώτα Αντωνοπούλου στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΤΑ ΒΟΥΒΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΤΡΑΧΟΙ: «Ο,τι γίνει με τις τράπεζες πρέπει να γίνει γρήγορα. Μετά την πρόταση της Πειραιώς, το παιχνίδι άνοιξε, εξέλιξη που είναι θετική για την οικονομία και την κοινωνία αλλά φέρνει αναταραχή στο προσωπικό των τραπεζών. Οι εργαζόμενοι δικαιολογημένα αισθάνονται μεγάλη ανασφάλεια καθώς βρίσκονται στο επίκεντρο ενός επιχειρηματικού πολέμου που πιθανόν να επηρεάσει σημαντικά τη ζωή τους. Εχουν κατεβάσει λοιπόν τα μολύβια και παρακολουθούν με δέος» (το σχόλιο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

Η «ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ»: «Το κέντρο της Αθήνας μαραζώνει (...) υπάρχουν εβδομάδες με δύο διαδηλώσεις (...) πόσοι εργαζόμενοι κινδυνεύουν ακόμα να χάσουν τη δουλειά τους (...) είναι υπεύθυνος συνδικαλισμός αυτός; Και καλά η "επαναστατική" γυμναστική του ΚΚΕ. Αλλά και οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ; (...) ας βρουν άλλες μορφές πάλης» (δίστηλο άρθρο σε πλαίσιο προβολής στην ΑΥΓΗ).

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ: «"Πιέστε μια ανάποδη γροθιά στο στέρνο του κρατουμένου και βυθίστε την προς τα μέσα και προς τα πάνω". "Δώστε συνεχόμενα χτυπήματα με τους αγκώνες στα πλευρά". "Χώστε τεντωμένα δάχτυλα στο πρόσωπο του ατόμου και γρήγορα σύρτε τα προς τα κάτω στη βουβωνική του χώρα". Οσο απίστευτο κι αν ακούγεται, αυτές είναι οδηγίες προς το προσωπικό σωφρωνιστικών κέντρων ανηλίκων, η λειτουργία των οποίων έχει ανατεθεί από την κυβέρνηση σε ιδιωτικές εταιρείες. Το επίμαχο εγχειρίδιο έχει την έγκριση του βρετανικού υπουργείου Δικαιοσύνης» (το θέμα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ