Τρίτη 20 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ
Αγωνιστική παρέμβαση ενάντια στην εφοπλιστική ασυδοσία

Ολοι σήμερα, στις 10 το πρωί, στο κτίριο της Ενωσης Μηχανικών

Να παρέμβουν μαζικά στη σημερινή διαπραγματευτική συνάντηση μεταξύ ΠΝΟ και Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας 2010, καλούν ναυτεργάτες, εργαζόμενους, μικρούς ΕΒΕ και αυτοαπασχολούμενους, τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ. Το αγωνιστικό ραντεβού είναι στις 10 το πρωί, στα γραφεία της Ενωσης Μηχανικών.

Η σημερινή αγωνιστική παρέμβαση, που διοργανώνουν ΠΕΜΕΝ και ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, είναι απάντηση στην εντεινόμενη επιθετικότητα των εφοπλιστών. Πατώντας στην κατάπτυστη συμφωνία ΓΣΕΕ - ΣΕΒ, αλλά και στην τακτική της χειραγωγημένης από αυτούς πλειοψηφίας της ΠΝΟ, οι εφοπλιστές αξιώνουν - όπως έγινε στην τελευταία διαπραγματευτική συνάντηση με τους ακτοπλόους εφοπλιστές - την υπογραφή τριετών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το πετσόκομμα των μισθών! Ωστόσο, στη χτεσινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, η πλειοψηφία αρνήθηκε την οργάνωση αγώνων και έθεσε τον κλάδο σε ...αγωνιστική επαγρύπνηση για μετά τις 15 Αυγούστου...!

Τα σωματεία, στο κάλεσμα που απευθύνουν για σήμερα, τονίζουν: «Ολοι την Τρίτη (σ.σ σήμερα) στα γραφεία της ΠΕΜΕΝ για να παρέμβουμε μαζικά στις διαπραγματεύσεις με τον ΣΕΕΝ, που ο πρόεδρός του είναι και εκπρόσωπος του κρουαζιερόπλοιου "ΖΕΝΙΤΗ" με τα 613 μέλη πληρώματος χωρίς έναν Ελληνα ναυτεργάτη, που είναι κοινωνικός εταίρος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για την άρση του καμποτάζ». «Ολοι στη συνάντηση, να μας δείξουν πού στον Πειραιά ψωνίζουν οι τουρίστες του "ΖΕΝΙΤΗ"».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ